Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 10. 2021,
19.16

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

akcijski film franšiza Justin Lin John Cena Vin Diesel Hitri in drzni TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 28. 10. 2021, 19.16

2 leti, 5 mesecev

Že v videoteki DKino!

Hitri in drzni 9 (F9: The Fast Saga)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Hitri in drzni 9 | F9: The Fast Saga © 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

F9: The Fast Saga © 2021 Universal Studios. All Rights Reserved.

V najnovejšem delu izjemno priljubljene akcijske franšize se dirkaška ekipa pod vodstvom Doma Toretta (Vin Diesel) spopade z nevarnim mednarodnim teroristom (John Cena), za katerega se izkaže, da je Domov odtujeni brat. Najdonosnejši ameriški film prvih desetih mesecev leta 2021!

ZDA │ 2021 │ 136 min. │ Akcijska kriminalna pustolovščina

R: Justin Lin I: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, John Cena

IMDb: 5,2/10 │ Rotten Tomatoes: 59 % │ Uporabniki Googla: 86 %

Dom Toretto živi mirno življenje s svojo ženo Letty in njunim sinom Brianom, toda nova grožnja ga prisili, da se spopade z grehi iz svoje preteklosti, če želi rešiti svoje ljubljene.

Njegova dirkaška ekipa se znova združi, da bi ustavila grožnjo svetovnih razsežnosti, ki jo snuje izkušen morilec in izjemen dirkač – Domov odtujeni brat Jakob.

Fotogalerija
1 / 18

"Presneto zabaven film! Deloma zato, ker so akcijski prizori, četudi ne dosegajo povsem standardov Misije: Nemogoče ali Marvelovega kinematografskega vesolja, res elegantno koreografirani." Charlotte O'Sullivan, London Evening Standard


"Ogromna steroidna veličastnost franšize Hitri in drzni se je končno zvrnila name kakor tank." Peter Bradshaw, Guardian


"Franšiza v tem devetem delu še vedno prinaša tisto, kar si občinstvo resnično želi – avtomobile, kjer avtomobilov absolutno ne bi smelo biti." Clarisse Loughrey, Independent


Napovednik filma Hitri in drzni 9:

Zanimivosti:

  • To je deveti del v seriji filmov Hitri in drzni in deseti celovečerec v franšizi, ki poleg izvirne serije vključuje še izpeljanko Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (2019). V videoteki DKino je na voljo vsa franšiza Hitri in drzni.
  • Hitri in drzni 9 | Foto: Film je v svetovnih kinematografih zaslužil dobrih 716 milijonov ameriških dolarjev (613 milijonov evrov) in je trenutno tretji najdonosnejši film in najdonosnejši ameriški film leta 2021.

    Več sta zaslužila samo dva kitajska filma – vojna pustolovščina Bitka pri jezeru Changjin (756 milijonov evrov) in komedija Zdravo, mama (726 milijonov evrov).
  • Hitri in drzni 9 | Foto: Režiser filma Justin Lin je pred tem režiral že filme Hitri in drzni: Tokyo Drift (2006), Hitri in drzni 4 (2009), Hitri in drzni 5 (2011) ter Hitri in drzni 6 (2013).
  • Tyrese Gibson je že novembra 2017 napovedal, da ne bo sodeloval pri snemanju tega filma, če bo v njem igral Dwayne Johnson.

    Igralca sta namreč sprta, Gibson pa se je igralski zasedbi filma pridružil šele po tem, ko je Johnson naznanil, da ga v njej ne bo.
  • Hitri in drzni 9 | Foto: Režiserju Justinu Linu je bil všeč koncept predstavitve izgubljenega Toretta, a se je bal, da ne bodo našli igralca, ki bi bil primeren za vlogo.
    Ko se je srečal z Johnom Ceno, je po lastnih besedah v prvih 30 sekundah lahko zadihal.
  • Vin Diesel, Michelle Rodriguez in Jordana Brewster so edini preostali člani igralske zasedbe izvirnika.
  • Hitri in drzni 9 | Foto: Vin Diesel, Kurt Russell in Michael Rooker so bili soigralci že v filmu Varuhi galaksije 2 (2017).
  • Mladega Doma Toretta je upodobil sin Vina Diesla Vincent Sinclair.
  • Studio Universal Pictures je film nameraval poslati v kinematografe že aprila 2019, a so premiero filma večkrat prestavili.

    Sprva so jo prestavili zaradi začetka predvajanja filma Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (2019) in napovedanega začetka predvajanja bondiade Ni čas za smrt (2021), nato pa zaradi pandemije novega koronavirusa.

    Hitri in drzni 9 | Foto: Film je v severnoameriške kinematografe tako prispel šele 25. junija 2021 oziroma tri dni po 20. obletnici premiere filma Hitri in drzni (2001).
  • Justin Lin bo režiral tudi deseti film v seriji. Ta bo razdeljen na dva dela, prvi del naj bi v ameriške kinematografe prispel aprila 2023, drugi del pa februarja 2024.
TV-priporočila: filmi Ryana Reynoldsa
Trendi Zvezdniški lepotec s sarkastičnim smislom za humor
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Snake Eyes: G.I. Joe
Trendi Snake Eyes: G.I. Joe (Snake Eyes: G.I. Joe Origins)
Mortal Kombat
Trendi Mortal Kombat
Godzila proti Kongu
Trendi Godzila proti Kongu (Godzilla vs. Kong)
Hitri in drzni: Hobbs in Shaw
Trendi Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)
Ne spreglejte