SiolNET. Trendi Svet znanih
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Stari elektrarni nova plesna stvaritev skupine Fourklor

2

termometer

V Stari mestni elektrarni bo ob 20. uri plesna zasedba Fourklor premierno izvedla predstavo Branka Potočana z naslovom Na drugi strani nagajivega pogleda.

Predstavo so poleg Potočana soustvarili Leja Jurišić, Jana Menger, Branko Potočan, Sebastijan Starič in Dušan Teropšič.

"Popelje v čas, ko se zavemo, da smo dosegli točko samorealizacije" Predstava, kot so sporočili iz Stare mestne elektrarne, popelje v čas, "ko se zavemo, da smo dosegli točko samorealizacije, ko se dvignemo nadse in vidimo izpolnjen smisel življenja, ko stopimo iz tekme in jo opazujemo le še iz strani". Predstavo, ki je nastala v produkciji Vitkar zavoda, si bo mogoče ogledati še v soboto in nedeljo, prav tako ob 20. uri.

Gibalni besednjak skupine je poln igre s težo Skupina Fourklor je v skoraj 15 letih svojega obstoja ustvarila več celovečernih predstav. Gibalni besednjak skupine je poln igre s težo in poigravanja z rekviziti, ki opravljajo glede na namen in potrebo različne funkcije. Skupina se je v zadnjih letih lotila tudi zahtevnejših projektov z raziskovanjem specifičnih prostorov izven teatra ter gib nadgradila z elementi sodobnih cirkuških tehnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin