Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
15.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 15.25

8 let

Slovenski glasbeniki nastopili v New Yorku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čez lužo se je odvil koncert slovenske glasbe z nastopi Zlatka Kaučiča, Vaska Atanasevskega z orkestrom, Bratkom Bibičem in Guyjem Klučevškom, Borutom Benkom ter skupinami Laibach, Brina in Katalena.

Sobotni koncert v Town Hallu, na katerem se je zbralo 1500 poslušalcev, je bil v okviru predstavitve Slovenije ameriškemu občinstvu v organizaciji revije National Geographic, slovenske vlade in Slovenskega turističnega urada. 400 gostov poskusilo slovenska vina in hrano Pred koncertom je bil v hotelu Millenium Broadway sprejem s predstavitvijo slovenskih vin in hrane, ki se ga je udeležilo več kot 400 gostov, med njimi veleposlanik Slovenije v ZDA Samuel Žbogar, veleposlanica Slovenije pri ZN Sanja Štiglic in generalna konzulka v New Yorku Alenka Suhadolnik. Ameriški gostje pa so se lahko na sprejemu ponovno seznanili s ponudbo slovenskih turističnih podjetij, ki so imela strokovno delavnico in novinarsko konferenco že v petek prav tako v hotelu Millenium Broadway v četrti Broadway sredi Manhattana. V okviru promocijske akcije je bil v petek na sporedu še koncert glasbenih skupin Godalika ter Fake Orchestra v Joe's Pubu v East Villageu.

Predstavila so se tudi slovenska podjetja Na dobro obiskani turistični delavnici, ki je bila pripravljena za ameriške potovalne agente in touroperatorje, so se v petek predstavila številna turistična podjetja in organizacije. Med njimi letalska družba Adria Airways, letališče Jožeta Pučnika, hoteli City hotel Ljubljana, Adria Ankaran, Sava Hoteli Bled, potovalne agencije in touroperatorji EXO Travel Centre Bled, Insider's Slovenia, Kompas International, Tmin Tours, turistični uradi Bled, Tolmin in Ljubljana, Terme Rogaška in Slovenski konvencijski urad.

Ne spreglejte