Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 11.18

8 let

Razstava Picassa v Ljubljani podaljšana za teden dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Razstavo Pablo Picasso: Bikoborbe. Mit. Eros. v Mestnem muzeju Ljubljana, na kateri so doslej zabeležili že 14.000 obiskovalcev, si bo namesto do 4. mogoče ogledati še do 11. aprila.

V muzeju so, kot je povedala vodja projekta Španska mojstra v Ljubljani Marija Skočir, z obiskom zelo zadovoljni, računajo pa na še približno 1000 obiskovalcev. Razstava presega pričakovanja Kot je še povedala Skočirjeva, je številka 14.000, glede na število prebivalcev Ljubljane, precej visoka, tako da je razstava resnično dosegla njihova pričakovanja. Sicer pa računajo, da bodo s projektom Španska mojstra v Ljubljani, v okviru katerega je bila od 14. januarja pa do konca februarja v Jakopičevi galerija postavljena še razstava del španskega umetnika Antonija Claveja, pritegnili skupaj 20.000 obiskovalcev. "Clave je dosegel 5000 obiskovalcev, Picasso jih bo gotovo 15.000," je dejala. "Picasso v Ljubljani nekaj pomeni" Profil obiskovalcev je zelo raznolik. Najprej so si prišli razstavo pogledat tisti, ki jih Picassovo ustvarjanje resnično zanima, poznavalci in ljubitelji kulture. "Potem, ko je razstava dalj časa na ogled, veliko smo vložili tudi v njeno promocijo, pa je postala razstava Picassa nekaj, kar je treba videti," je pojasnila Skočirjeva in dodala: "Picasso v Ljubljani nekaj pomeni, veliko obiskovalcev pa smo zabeležili tudi iz drugih koncev Slovenije."

Šolskih skupin so v muzeju našteli okrog 150, ob njih so zabeležili skupine Univerze za tretje življenjsko obdobje in raznih društev. Prost vstop so omogočili številnim ustanovam, kot so zavodi za usposabljanje invalidne ali slepe in slabovidne mladine. Razstava je bila namreč skupaj z vodstvi prilagojena obiskovalcem s posebnimi potrebami. Tujci predstavljajo okrog pet do deset odstotkov obiskovalcev razstave. Zelo dobro so bile obiskane tudi spremljevalne dejavnosti - štiri predavanja in filmski večeri, veliko obiskovalcev so zabeležili tudi ob kulturnem prazniku, 8. februarju, čeprav vstop na razstavo ni bil brezplačen.

Ne spreglejte