SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Melissa Etheridge: Angelina Jolie je strahopetna

3

termometer

Niso vsi prepričani, da je dvojna mastektomija Angeline Jolie pogumno dejanje. Pevka Melissa Etheridge namreč meni, da je to strahopetnost.

Melissa je namreč pred leti sama zbolela za rakom na prsih. Za revijo Washington Blade je povedala, da sama ne bi naredila isto kot Angelina in da ne bi drugih spodbujala k odstranitvi dojk.

Igralka Angelina Jolie je namreč maja razkrila, da si je dala odstraniti obe dojki, da bi tako zmanjšala tveganje za nastanek raka, ki je bil usoden tudi za njeno mater Marcheline Bertrand.

"Moram povedati, da mislim drugače. Tudi sama sem se borila z rakom na prsih. Zame odstranitev dojk ni pogumno dejanje. Mislim, da je to najbolj strahopetno dejanje pri spopadanju z rakom," je povedal z grammyjem nagrajena pevka, ki je pela na poroki Brada Pitta in Jennifer Aniston.

"Prepričana sem, da rak prihaja od znotraj in ima opraviti s telesom vsakega posameznika. Veliko ljudi ima gensko predispozicijo za rakavo obolenje, ampak nikoli ne zbolijo za njim," je nadaljevala in dodala, da je kirurška odstranitev zadnja stvar za zmanjšanje tveganja za nastanek bolezni.

"Zdaj sem že devet let ozdravljena in ko pogledam nazaj, vem, zakaj sem zbolela. Bila sem popolnoma zakisana. Spodbujam ljudi, da se pred mastektomijo odločijo za druge načine zdravljenja. Življenje prihaja z mnogo izzivi," je pojasnila, "če ne želimo, da nas prestrašijo, potem moram prevzeti nadzor nad njimi."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin