Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 6. 2015,
13.43

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Hrvaška hribi počitnice advertorial

Četrtek, 4. 6. 2015, 13.43

4 mesece, 2 tedna

Najlepši hrvaški hribi z razgledom na morje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaško morje lahko doživite tudi drugače - z vrha čudovite izletniške točke. Kje so najzanimivejše pohodniške poti na Hrvaškem?

Hrvaško morje lahko doživite tudi drugače – z vrha čudovite izletniške točke. Kje so najzanimivejše pohodniške poti na Hrvaškem?

Hrvaška vam ponuja ogromno možnosti za preživljanje nepozabnih počitnic ne glede na to, ali ste sami, v dvoje ali z družino. Družba naj bo samo izgovor za novo raziskovanje, tudi daleč od bisernega morja.

Če ste ljubitelji narave in pohodniškega raziskovanja, morate v letošnjem poletju premagati enega od čudovitih hribov, s katerega boste morju lahko od daleč samo pomahali.

Zavižan (Velebit) Zavižan je ena najbolj priljubljenih gorskih potih v Nacionalnem parku Severnega Velebita. Na 1594 metrih nadmorske višine stojita prijetem planinski dom in najstarejša vremenska meteorološka postaja na Hrvaškem, ki so jo tu postavili že leta 1953. Z vrha je prečudovit pogled na Kvarner in na del gorovja na severnem delu Velebita.

Dostop: Do vrha vodita dve poti, lažjo boste prehodili v 30 minutah, malo daljša pa traja uro dlje.

Daljša pot: Na avtocesti Zagreb–Split izstopite na izvozu Otočac in se peljite proti vasicam Krasno, kjer nadaljujte pot do Severnega Velebita. V parku pobirajo vstopnino, avto parkirajte na označenem parkirišču. Tukaj boste takoj opazili oznake, ki vas bodo usmerjale do vrha.

Krajša pot: Če bi si radi hojo še nekoliko skrajšali, se z avtomobilom zapeljite še nekoliko višje do zapore pri botaničnem vrtu.

Sveti Jure (Biokovo) Narodni park Biokovo je gorovje v osrednjem delu Dalmacije, ki sega od izliva reke Cetine pri Omišu do Neretve pri Počah. Sveti Jure je najvišji vrh Biokova in dosega 1764 metrov nadmorske višine. Peš je dostopen v 30 minutah.

Dostop: Peljite se po obalni cesti iz Splita proti Makarski, kjer za Makarsko zapeljite z glavne ceste na poti proti Biokovem in Vrgoracu. Zapeljite v park Biokovo, po katerem se še nekaj časa vozite, dokler ne prispete do parkirišča v bližini planinske koče.

Učka 1400 metrov visoko gorovje Učka ponuja prečudovit razgled na istrski polotok, severnojadranske otoke in planine Gorskega kotarja vse tja do Benetk.

Njen najvišji vrh se imenuje Vojak, kjer stoji kamniti stolp, do katerega je dobra ura hoje.

Dostop: Na Hrvaško vstopite na mejnem prehodu Jelšane in nadaljujte po avtocesti v smeri Reke, izstopite na izvozu Jurdani. Pot nadaljujte do naselja Matulji, kjer boste ob smerokazu za Učko zavili desno. Nekaj časa se vzpenjajte, avto parkirajte na parkirišči na Poklonu. Že na parkirišču vas bodo čakale smeri poti do vrha.

Televrin, najvišji vrh Lošinja Televrin je najvišja točka na Lošinju in tretja najvišja na hrvaških otokih. Do 558 metrov visokega vrha vas čaka ura hoje.

Dostop: Na vrh lahko pridete iz Osorja ali Nerezin. Med potjo se boste lahko okrepčali v planinski postojanki, na samem vrhu pa občudovali neverjeten razgled na Jadransko morje.

Sv. Nikola na Hvaru Najvišja točka Hvara ponuja več kot samo prekrasen razgled na okolico, je prava meka za plezalce, pohodnike in ljubitelje neokrnjene narave.

Dostop: Svojo pot začnite pri vasici Sveta Nedelja, od koder vas čaka eno uro in pol dolga pot do vrha.

Ne spreglejte