Najdaljše razdalje med vhodom in izhodom na letališčih

Nova študija je pokazala, da je, ko sedete na letalo, polovica vašega potovanja opravljena, še posebej če zapuščate Peking.
Najdaljše razdalje med vhodom in izhodom na letališčih

Glavno mesto Kitajske ima eno najdaljših razdalj na svetu od vhoda na letališče do izhoda, vrat na vzletno stezo. V raziskavi so merili razdaljo med vhodom na terminal in vrati na letališče. In izmerili so 3,2 kilometra.

Atlanta in Zürich mu sledita z 2,09 in 2,04 kilometra med vhodom na letališče in najbolj oddaljenimi vrati.

Letališče v Hongkongu je precej bolj razumno zgrajeno, saj razdalja znaša le na nekaj več kot 1,5 kilometra. Če ste na letališču malce pozno, lahko še vedno v štirih minutah pretečete razdaljo. Konec koncev je Taoufik Makhloufi na letošnjih olimpijskih igrah 1500 metrov pretekel v treh minutah in 34 sekundah, res pa je, da ni imel nobene ročne prtljage, ki bi ga pri tem ovirala.

Najdaljše razdalje na letališčih od vhoda na terminal do najbolj oddaljenih vrat vključno s transferji znotraj letališča: Peking (Terminal 3) – 3,2 kilometra Atlanta – 2,09 kilometra Zürich – 2,04 kilometra Frankfurt – 1,88 kilometra Seul – 1,69 kilometra Hongkong – 1,58 kilometra New York (JFK) – 1.13 kilometra Amsterdam (Schipol) – 0,98 kilometra Dubaj (International) – 0,89 kilometra

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano