SiolNET. Trendi Potovanja
0,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger
S kavča na plano

Divjina, kot jo lahko doživite samo tukaj

0,46

termometer

Izberite avanturo po svojem okusu

V iskanju nepozabne dogodivščine, pristnega stika z naravo in drugačnega dopusta se lahko tako kot Aleš in Igor Novak v spletni popotniški oddaji S kavča na plano odpravite v Kočevsko. Ta pokrajina namerava do leta 2025 postati mednarodno prepoznavna in privlačna turistična destinacija. Prehitite trume obiskovalcev in jo spoznajte v njeni najlepši luči.

kočevska medvedi osilnica

Kočevska skriva najrazličnejše možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, čisto vsak lahko poišče pohodniško ali kolesarsko pot, ki je primerna njegovi telesni pripravljenosti. Podate se lahko tudi na fotolov ali preživite noč pod zvezdami. Obilica možnosti ponuja veliko idej za idilične družinske izlete.  

Pohodnikom so na voljo lahke, nekajkilometrske pohodniške poti ali pa večdnevne pohodniške preizkušnje, primerne za najbolje pripravljene posameznike, ki se ne bojijo najrazličnejših izzivov.

Lahke izletniške poti:

S kavča 03 Ranč

- Pot Jelenovega studenca vodi od planinske Koče pri Jelenovem studencu do Mestnega vrha (1.035 m). Pot je dolga 2,7 km in označena z jelenovimi stopinjami.

- Rožni studenec je tri kilometre dolga učna pot z izhodiščem v Kočevju na Marofu in poteka skozi gozd do reke Rinže, Mrzlega studenca in v krogu nazaj do izhodišča.

- Orlova pot ob Reškem jezeru je dolga skoraj kilometer in je označena z markacijami v obliki orlove glave. Na poti so postavljeni didaktični pripomočki, informacijske table in tri ornitološke opazovalnice z razgledom na jezero.

Srednje lahke pohodniške poti:

S kavča 03 Ranč

- Arheološka pot neznana spaha: 3,5 km dolga od Vidma pri Brezovici nad Predgradom do lokacije arheološkega najdišča na vrhu Spahe.

- Pugled je 16,5 km dolga pohodniška pot, ki se začne v Kočevju in nas vodi mimo gozdnih rezervatov, Šalke vasi, vasi Željne in Trnovca do vrha Pugleda (694 m).

- Goteniški Snežnik je s 1.289 metri najvišji vrh Goteniške gore. Pot je dolga pest kilometrov.

- Borovška naravoslovna pot v gozdnem rezervatu Pragozda Krokar je primerna za družinski izlet, vendar del poti poteka po prepadnem robu kolpskega kanjona. 7,1 kilometra dolga krožna pot poteka iz Borovca čez Ravne pod Cerkom in pod vrhom Krokar v sedlo Krempa in nazaj v Borovec.

Lahke kolesarske poti:

S kavča na plano

Družinska pot in pot Po studencih Kočevske sta primerni za družinske kolesarske izlete.

Po studencih Kočevske:
Dolžina: 14,5 km
Trasa: Kočevje–Koča pri Jelenovem studencu–Ledena jama–Eleonorina jama–Ložinski vrh–Strmec–Reberski studenec–Marof–Kočevje
 
Družinska pot: v okolici mesta Kočevje je primerna tudi kot nezahtevna družinska kolesarska tura, primerna tudi za otroke na poganjalčkih. 
Dolžina: 14 km.
Trasa: Kočevje–Trata–Kočevsko Jezero–Šalka vas–Cvišlerji–Mestni log–Dolga vas (MTB Trail center Kočevje)–Kočevje
 
S kavča 03 Ranč

Srednje težke kolesarske poti:

Kolpska kolesarska pot vodi iz Kočevja vodi vse do Kolpe.
Dolžina: 70 km
Višinska razlika: 650 m
Trasa: Kočevje–Štalcerji–Kostel–Žaga–Dol–Predgrad–Brezovica–Mozelj–Kočevje
 
Polhova pot vodi mimo Lepe jame, Jame v Peklu ali ostankov vasi Rogati Hrib.
Dolžina: 51,5 km
Višinska razlika: 590 m
Trasa: Kočevje–Dolga vas–Rimsko–Lapinje–Podlesje–Muha vas–Rogati Hrib–Štalcerski preval–Dolga vas (MTB trail center Kočevje) –Studenec–Kočevje
 
kolesarjenje

Težke kolesarske poti:

Pot V deželo Petra Klepca pelje iz Kočevja skozi Kočevsko Reko in prelaz Strma Reber vse do Osilnice in Fare.
Dolžina: 85,5 km
Višinska razlika: 1.050 m
Trasa: Kočevje–Štalcerji–Kočevska Reka–Borovec–Zgornji Čačič–Osilnica–Bosljiva Loka–Petrin– Fara–Banja Loka–Štalcerji–Kočevje
 
Pot V objemu Kočevskega roga vodi po najbolj zelenih kotičkih kočevskih gozdov.
Dolžina:
Višinska razlika:
Trasa: Kočevje–Klinja vas–Stari Breg–Cesta kamen–Žaga Rog–Kraljica Roga–Rajhenav–Jama pod Krenom–Željne–Kočevje

S kavča 03 Ranč

Izleti v slogu vesternov

S kavča 03 Ranč

Raziskovanje narave iz konjskega sedla je posebno doživetje, ki ima na Kočevskem posebno tradicijo. Turistični kompleks Ranch Marina v Kočah ponuja možnost jahanja konj v pokriti konjski maneži, izkušeni vodniki pa vas popeljejo tudi na različno dolge izlete na konjskem hrbtu po neokrnjeni naravi v okolici. Izbirate lahko med nekajurnimi, enodnevnimi ali celo večdnevnimi izleti po naravi Kočevskega. Ponujajo tudi različne tipe udobnih nastanitev (sobe in apartmaji).

S kavča 03 Ranč

Spremljajte novo spletno popotniško oddajo S kavča na plano!

Oglejte si video, kaj vse lahko odkrijete v mogočnih kočevskih gozdovih:

kočevska medvedi osilnica Trendi Brata Novak med kočevskimi medvedi, belimi orli in ledenodobnimi lovci S kavča 02 Trendi Brata Novak obiskala spečo princeso slovenskega turizma S kavča 01 Trendi Po Koroški drvela s 120 kilometri na uro

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin