Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 9. 2014,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 14. 9. 2014, 11.42

8 let

Kako se vključiti v novo delovno okolje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z novo službo pride kar nekaj novosti. Kako se je mogoče na te najhitreje navaditi in se tako novim okoliščinam najhitreje prilagoditi?

Na vsako spremembo, pa naj bo še tako dobra, se je treba navaditi. Nič drugače ni tudi ob prihodu v novo delovno okolje, kjer se ob srečanju z novimi vsebinami, nalogami in ritmom dela najprej spoznamo tudi z novimi sodelavci.

Bodite zbrani pri srečevanju sodelavcev V novi službi boste spoznali veliko novih ljudi, novih sodelavcev. Popolnoma razumljivo je, če si takoj ne boste mogli zapomniti vseh imen. Seveda bodite pri tem zbrani, vendar naj vas ne skrbi, če vam bo kakšno ime ušlo. Novi sodelavci vas bodo razumeli.

Ne bojte se vprašati Ne zadržujete nejasnosti zase, kar na dan z vprašanji. Nikogar ne bo motilo, če ga boste povprašali o poteku dela. Na tak način se boste tudi najhitreje vklopili in preprečili nastajanje napak.

Ne bodite nepotrpežljivi Pri nalogah, ki jih sprejemate, bodite potrpežljivi. Morda se vam začetne ne bodo zdele dovolj pomembne ali bodo predstavljale premajhen izziv. Nič zato, posvetite se jim, dobro jih izpeljite, saj vas bodo ravno te pripeljale do vsebinsko bolj kompleksnih vsebin.

Manj govorite, več poslušajte Komunikacija s sodelavci je ključna od samega začetka. Vendar pa je med privajanjem bolje, da več kot govorite, poslušate. Kar pa ne pomeni, da bodite pasivni pri vzpostavljanju stikov. Ne izolirajte se, začnete lahko z vprašanji, kako dolgo je kdo v tej službi in podobno.

Priznajte napako Napake so del dela tudi izkušenih in utečenih, kaj šele pri novincih. Priznajte jih in skupaj s preostalimi poiščite rešitev.

Čas za malico Če vam ob prihodu nihče ne pove, kje in kdaj se malica, se z vprašanjem obrnite na kakšnega izmed sodelavcev. Če vas povabijo, da se jim pridružite, vabilo z veseljem sprejmite.

Ne odidite prvi Ne glede na to, da morda v prvih dneh še nimate toliko dela, ne odidite prvi. Ne glede na to, da je že konec delovnega dne, ostanite, dokler ne bodo počasi začeli odhajati tudi drugi sodelavci. Medtem lahko prebirate kaj o podjetju in se tako še dodatno seznanite s svojim novim delovnim okoljem.

Ne spreglejte