Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2013,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 17. 9. 2013, 9.54

8 let

Slovenski manekeni in manekenke osvojili tedne mode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na tednih mode po vsem svetu boste med množico postavnih manekenk in manekenov zasledili tudi slovenske obraze.

Medtem ko se modna karavana od začetka najbolj modnega meseca v letu seli vse od New Yorka, do Londona, Pariza in Milana, smo se med predstavljenimi kolekcijami ozrli tudi po slovenskih manekenkah in manekenih, ki že več let zapored vztrajno prebijajo led in se spoznavajo s tujimi modnimi trgi.

Trenutno najbolj uspešni so modeli, ki jih zastopa agencija Immortal Models. Njihove najuspešnejše modele lahko vidimo tako v New Yorku, kot v Londonu, agencija pa ne počiva na lovorikah, temveč tudi danes že išče nove obraze, ki bi radi vstopili v modni svet. Ti se lahko, medtem ko mi občudujemo uspeh slovenskih fantov in deklet, že danes prijavijo na njihovi spletni strani in stopijo korak bližje k svojim sanjam.

V New Yorku prevladovali fantje

Manekenke in manekeni slovenske agencije odlično zastopajo naše barve na tednih mode po svetu. V New Yorku so se po modnih brveh največjega tedna mode sprehodili kar trije fantje in eno dekle. Branko Maselj, Klemen Lukan in Kristjan Lozar so se kosali s svetovnimi zvezdami modne scene in suvereno opravili svoje delo. Delali so za zveneča imena ter spoznali številne zvezdnike iz modne, filmske in glasbene industrije. Branko Maselj je znova blestel na šovu Roberta Gellerja, obenem pa mu je pripadla tudi čast, da je modno revijo sklenil kot zadnji model na brvi. Nosil je tudi kolekcije priznanih oblikovalcev, kot so Malan Breton, Nisholas K, Duckie Brown in številne druge.

Za prav poseben debitantski nastop na tednu mode pa sta poskrbela Klemen in Kristjan. Prvi je nastopil na uvodnem šovu za priznanega Michaela Bastiana, ki mu je namenil prav posebno vlogo, s katero so se poklonili legendi modne fotografije Billu Cunninghamu in The New York Timesu. Ni treba posebej poudarjati, da se je Klemen zaradi tega pojavil v vseh medijih, vključno z omenjenim NY Timesom. Slovenskemu modelu pa so pomembno vlogo zaupali še Sergio Davila, Cotte D' Armes in Lucio Castro.

Kristjan pa se lahko pohvali z odmevnim nastopom za blagovno znamko Pyer Moss, kjer je spoznal slavno Rito Oro. Nosil pa je tudi oblačila Sergia Davile. Poleg številčnejših fantov pa je slovenske barve v New Yorku zastopala še Nina Vodopivec. Dolgonoga rdečelaska je nastopila kar na petnajstih revijah, med drugimi na predstavitvi kolekcij znamk Mathieu Mirano, The Blonds, Thom Browne, Timo Weiland, Cynthia Rowley, Ruffian, Giulietta in mnogih drugih.

Iz New Yorka v London

V tem času pa se Nina mudi v Londonu, kjer se je pridružila še eni uspešni slovenski manekenki Anji Korošec. Skupaj osvajata londonski teden mode. Anja, ki se z Londonom kot manekenka odlično pozna, saj smo jo pred časom lahko občudovali tudi na spletnih straneh znane spletne modne trgovine, je že nastopila na reviji Yifang Wan, Yulia Kondranina, Eugene Lin, obe pa čaka še veliko dela.

Nina se bo po Londonu nato preselila v Milano, kar pomeni, da je edina Slovenka ta hip, ki se lahko pohvali, da bo sodelovala na vseh štirih največjih tednih mode na svetu. Za konec bo obiskala še Pariz, kjer jo že čaka mlada in uspešna Slovenka Barbara Vasle. Ta je suvereno opozorila nase in postala že obraz tedna na spletni modni bibliji, kjer se predstavljajo modeli, models.com. Kot model, na katerega je treba računati, pa so jo predstavili tudi na spletni strani Vogue Italija, kar že samo po sebi predstavlja velik uspeh in dobro popotnico za prihodnost.

Ne spreglejte