Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
14.57

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

1

Natisni članek

pica špageti italijanska hrana

Sreda, 16. 2. 2022, 14.57

2 leti, 2 meseca

Italijani: Kečap na špagetih je zločin!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

1

Špageti | V 11 državah se ljudem dajanje kečapa na špagete ne zdi nič spornega, nad načinom priprave so bili navdušeni predvsem Indonezijci in prebivalci Hongkonga. | Foto Pexels

V 11 državah se ljudem dajanje kečapa na špagete ne zdi nič spornega, nad načinom priprave so bili navdušeni predvsem Indonezijci in prebivalci Hongkonga.

Foto: Pexels

Italijanska kuhinja je sicer najbolj priljubljena, so pa Italijani do ljudi, predvsem do tujcev, ki spreminjajo način priprave njihove hrane, zelo kritični. V britanskem podjetju YouGov, kjer se ukvarjajo s tržnimi raziskavami, so opravili raziskavo o "zločinih", povezanih z italijansko kuhinjo, ki so za Italijane zelo žaljivi.

Raziskava je bila izvedena v 17 državah, vključno z Italijo. Udeležencem raziskave so ponudili 19 različnih načinov priprave italijanskih jedi in jih povprašali, ali se jim zdijo sprejemljivi.

Jesti pico s priborom namesto z rokami je sprejemljivo

Italijanom so se med ponujenimi možnostmi zdele sprejemljive le štiri. Sprejemljivo se jim zdi jesti pico za kosilo, jesti špagete z bolonjsko omako, jesti pico s priborom namesto z rokami in jesti špagete z mesnimi kroglicami. 

Pri štirih načinih priprave hrane so bili Italijani na razpotju. Niso prepričani o rižoti kot predjedi oziroma prilogi, dodajanju olja vodi, v kateri kuhaš špagete, lomljenju špagetov na dele ter dajanju špagetov na krožnik in nato dodajanju omake.

Pica | Foto: Pexels Foto: Pexels

Nad kečapom na špagetih so najbolj navdušeni v Indoneziji in Hongkongu

Italijane pa najbolj užalijo ljudje, ki na špagete dajejo kečap. V 11 državah se ljudem sicer to ne zdi nič spornega, nad načinom priprave pa so bili navdušeni predvsem Indonezijci in prebivalci Hongkonga.

Na drugem mestu najbolj žaljivega načina priprave je dajanje špagetov v mrzlo vodo, preden jih zavremo, na tretjem mestu pa je dajanje ananasa na pico. 

Vse rezultate raziskave najdete tukaj.

Dnevi italijanske hrane v Mercator centru.
Trendi Italijanski veleposlanik v Sloveniji: "Dobra hrana je del naše kulture"
Ne spreglejte