Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 12. 2011,
10.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 18. 12. 2011, 10.30

8 let

Parni Valjak: ognjeviti nostalgični rock'n'roll

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupina Parni Valjak se je ob izidu novega albuma Stvarno Nestvarno ponovno vrnila v Ljubljano, polna dvorana v Stožicah pa je znova ponorela ob zimzelenem hrvaško-jugoslovanskem pop rocku.

Legendarna rock skupina Parni Valjak je z lahkoto napolnila dvorano v Stožicah, čeprav smo pred šestimi leti mislili, da jih bomo poslušali le še na posnetkih in da jih ne bomo več gledali na velikih odrih. Z minimalno zamudo so takoj pričeli s pravo glasbeno poslastico in po uvodnem videoposnetku na velikem zaslonu so se Aki Rahimovski in ostali člani dvignili izpod odra in zaigrali prvo nekoliko mirnejšo skladbo Vjeruj iz novega albuma Stvarno nestvarno, ki je tudi razlog, da se je skupina ponovno odpravila na turnejo.

Občinstvo raje želelo stare uspešnice

Razen najbolj strastnih oboževalcev, ki dobro poznajo tudi skladbe iz zadnjega albuma, so ostali v dvorani vneto čakali katero izmed nostalgičnih in zimzelenih skladb, zato jim je Aki po začetnem pozdravu z "ove boje su uvjek iste boje" hitro postregel z vsem dobro znano Zastave. Frontman skupine kljub svojim 56 letom še vedno dokazuje, da ohranja njegov pristen in močan vokal in da ima Slovenijo neskončno rad, kar je večkrat poudaril med koncertom.

Skupina je nato nadaljevala še z eno skladbo, ki seže v daljno leto 1987, Zagreb ima isti pozivni, občinstvo pa je že močno poskakovalo in se popolnoma predalo ognjevitemu vzdušju v dvorani. Preveliko energijo v dvorani so malce ukrotili z nekoliko mirnejšo balado Nakon svih godina in skladbo Ljubav je droga iz nove plošče, nato pa spet poskrbeli za romantično vzdušje s pesmijo Pusti nek traje.

Zoran Janković sovraži nedelje

Pod odrom smo med drugim opazili za enkrat še župana Ljubljane Zorana Jankovića, ki je prijazno pozdravil vse bližnje in se z njimi fotografiral, po skladbi Jesen u meni pa se je pridružil Akiju na odru in skupaj sta odpela večno popularno Prokleta nedelja, ki so jo v en glas zapeli čisto vsi v dvorani.

Vrelišče je takrat doseglo vrhunec, v dvorani je bilo že pošteno vroče, Aki pa je že k sebi povabil svojo back vokalistko Tino in skupaj sta zapela skladbo Dok je tebe in z njo vročino v dvorani spremenili v pravo romantično seanso. Po močnem prijateljskem objemu je skupina zaigrala še nekaj skladb iz zadnjega albuma, nato pa je prišel pravi trenutek, da si je vsak v polni dvorani našel nekaj prostora in s svojo izbranko zaplesal na Uhvati ritam.

Aki obožuje slovensko občinstvo

Aki se je večkrat iz srca zahvalil vsem prisotnim, se približal tistim najbolj zagretim v prvi vrsti in jim podal roko, skupaj pa so vsi odpeli skladbo U ljubav vjerujem. Legendarni hiti, ob katerih je občinstvo dobesedno ponorelo, so se kar vrstili, vendar se je izčrpanost Akija že občutila. Sledile so še rock'n'roll pesem Lutka za bal iz leta 1995, Ugasi me, U prolazu iz leta 1990 in za konec še tista najbolj pričakovana večera – Sve još miriše na nju. Takrat so vsi spomini v trenutku privreli na dan, člani legendarne zasedbe pa so se globoko zahvalili vsem, ki v svojih srcih še vedno nosijo pravi jugoslovanski rock.

Skupina je odšla z odra, publika pa je bujno ploskala in razbijala z nogami ob tla, vendar zaman. Razočarano smo spoznali, da se skupina presenetljivo ne bo vrnila na oder ob klicu občinstva in ponovno odpela pesem Prokleta nedelja ali katerega drugega hita, zato se je dvorana v Stožicah hitro izpraznila, tehniki pa so oder začeli pospravljati še preden se je skupina odpravila z odra.

Ne spreglejte