Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 13.00

8 let

Jutri v Kinu Šiška Black Stone Raiders

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Basist Rolling Stonesov, bobnar Living Colour in izjemni kitarist Bourelly jutri v eksplozivni koncertni akciji.

Black Stone Raiders vam bodo servirali rock, blues, jazz in funk, kot jih še nikoli niste slišali.

Jean-Paul Bourelly velja za enega najboljših jazz-rock-blues kitaristov na svetu, poleg tega pa ga mirne duše lahko imenujemo za legitimnega naslednika glasbe Jimija Hendrixa. Njegovo ustvarjanje je zaznamovalo različna poglavja glasbe. Z velikim Milesom Davisom je sodeloval pri njegovem albumu Amandla, poleg tega pa je igral še z drugimi jazzovskimi velikani, kot so Elvin Jones, McCoy Tyner in Pharoah Sanders. Sodeloval je tudi z raperji zasedbe D-Nice, s Kipom Hanrahanom, z eksperimentalnim kitaristom Elliottom Sharpom pa z Vernonom Reidom (Living Colour), TM Stevensom in Dennisom Chambersom, Melvinom Gibbsom in Cindy Blackman – Santana ter produciral albume Cassandri Wilson. Poleg tega je tudi izjemen in cenjen blues kitarist, za kar je v ZDA in na Japonskem prejel več zlatih plošč. S svojim težkim in divjim, surovim zvokom kitare vedno navduši publiko.

Darryl Jones je njegov stari prijatelj iz Chicaga, s katerim je odraščal in skupaj igral, in je že poldrugo desetletje polnovredni član koncertne postave The Rolling Stones. Leta 1994 je v največjem in najuspešnejšem rock bendu vseh časov nadomestil Billyja Wymana. Pred tem je sodeloval tudi z Milesom Davisom, Stingom in Petrom Gabrielom, že 25 let pa nastopa po največjih svetovnih prizoriščih.

Will Calhoun, legendarni bobnar iz Bronxa, ki je prejel vrsto grammyjev, je bil v številnih pomembnih tolkalskih revijah in anketah med bralci mnogokrat izbran za najboljšega bobnarja na svetu. Je član slovitega megabenda Living Colour, sodeloval pa je z BB Kingom, Waynom Shorterjem, Harryjem Belafontejem, Herbom Alpertom, Mosom Defom, Tarjo Turunen, Pharoahom Sandersom, Carole King, Public Enemy in Ronom Woodom. Publika ob njegovem neverjetno mogočnem in inteligentnem igranju od navdušenja vedno ostane brez besed.

Koncert bo v četrtek, 2. februarja, ob 21. uri v Kinu Šiška.

Ne spreglejte