Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
15.20

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

4

Natisni članek

BQL EMA 2018 poraz

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 15.20

6 let, 1 mesec

Duo BQL o tem, da jima je bila zmaga na Emi ukradena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

4

BQL | Foto STA

Foto: STA

Takoj po zmagi Lee Sirk so družbena omrežja preplavili jezni komentarji tistih, ki so navijali za duo BQL. Besneli so, da je bila zmaga mladima bratoma že drugo leto zapored ukradena in da se jima godi krivica. Za komentar o dogajanju smo prosili kar Roka in Aneja iz zasedbe BQL ter njuna mentorja Raaya in Marjetko.

Potem ko sta že drugo leto zapored brata Rok in Anej Piletič, ki sestavljata pop duo BQL, na Emi za las ostala brez zmage, so njuni oboževalci družbena omrežja preplavili z jeznimi komentarji. Prepričani so namreč, da sta mlada Prevaljčana po krivem že drugo leto zapored ostala praznih rok in da jima je bila zmaga znova ukradena.

A Anej in Rok na to ne gledata tako. Ravno nasprotno, za svojo glasbeno kolegico Leo Sirk, ki nas bo na Portugalskem zastopala na Evroviziji, sta nadvse vesela.

"Najina glavna favoritinja Nika Zorjan je izpadla že v polfinalu, kar je bil kar šok za vso ekipo. Druga najina favoritinja pa je bila prav Lea Sirk, tako da: Lea je 'faca' in si zasluži zmago. Veva namreč, koliko truda in energije je vloženo v nastop na Emi, zato ji želiva vso srečo in top uvrstitev na Evroviziji," je povedal Anej.

Marjetka in Raay sta na svoja varovanca Roka in Aneja zelo ponosna. | Foto: Mediaspeed Marjetka in Raay sta na svoja varovanca Roka in Aneja zelo ponosna. Foto: Mediaspeed Rok je dodal, da je bilo letos razočaranje ob drugem mestu veliko manjše kot lani, ko sta se Eme udeležila prvič: "Letos smo šli na Emo z bistveno manjšimi pričakovanji. Lani je bilo razočaranje veliko, letos je bilo priljubljenih pesmi po polfinalu veliko. Letos pravzaprav niti nisva razočarana, ravno nasprotno, navdušena sva, da sva s skladbo spet prepričala poslušalce. Verjameva, da imava kar nekaj podpore, a vendar sva prepričana, da ljudje še vedno glasujejo za pesem in da bi z nepravo pesmijo ostala brez podpore."

Tudi njuna mentorja Raay in Marjetka Vovk, ki sestavljata uspešen duo Maraaya, sta na nastop svojih dveh varovancev izredno ponosna. Na to, da sta za las zgrešila prvo mesto, nikakor ne gledata kot na krivico.

Na Portugalskem nas bo na izboru za pesem Evrovizije zastopala Lea Sirk. | Foto: Mediaspeed Na Portugalskem nas bo na izboru za pesem Evrovizije zastopala Lea Sirk. Foto: Mediaspeed "Ne bi rekel, da jim je bila zmaga ukradena, saj je šla v roke ene od treh favoritinj. Rekel bi, da se nam je izmuznila," v smehu Raay komentira jezne objave oboževalcev dua BQL, s katerimi so preplavili družbena omrežja po Emi, in nadaljuje: "Ne počutimo se okradene, niti najmanj. Če sta bila lani absolutno glavna in edina favorita z daleč največjim odzivom, so bili letos favoriti trije. Lea je ena izmed njih. Lea je tudi nas podpirala in veseli bi bili drug za drugega, tudi če bi bilo obratno." Njegova žena Marjetka dodaja, da so pravila pač pravila in da ni mogoče mimo njih.

Ne spreglejte