Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 1. 2014,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 21. 1. 2014, 12.58

8 let

Prvi napovednik za francosko Lepotico in zver

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V francoskih kinematografih bodo 12. februarja premierno uprizorili kostumsko bogato fantastično dramo Lepotica in zver (La Belle at la Bete) režiserja Christopherja Gansa.

Režiser grozljivk Silent Hill in Brotherhood of the Wolf tokrat postreže z nekoliko temačnejšo (in po ogledu spodnjega napovednika tudi vizualno impresivno) različico vsem znane fantazijske pravljice o pravem pomenu ljubezni in poguma.

Zagotovo najbolj znana filmska upodobitev Lepotice in zveri je tista iz leta 1946 režiserja Jeana Cocteaua, leta 1991 pa je studio Walta Disneyja posnel celovečerno animirano mojstrovino, ki še danes velja za eno najboljših stvaritev tega studia. Disneyjev film velja za mejnik v zgodovini sedme umetnosti, saj je bil to prvi animirani film, ki je bil na takratni podelitvi oskarjev nominiran tudi v kategoriji najboljši film leta.

Tokratna francoska različica, v kateri v naslovnih vlogah nastopata Lea Seydoux in Vincent Cassel, je postavljena v leto 1720. Potem ko uspešen trgovec po potopu svojih ladij obuboža, se je prisiljen s svojimi šestimi otroki zateči na podeželje. Med njimi je tudi najmlajša hčerka Belle (Lepotica), ljubko dekle, polno veselja in radosti.

Nekega dne med napornim popotovanjem po podeželju trgovec naleti na magično domovanje Zveri, ki trgovca zaradi kraje vrtnice obsodi na smrt.

Ker za nesrečno usodo svoje družine krivi sebe, se Lepotica odloči, da prevzame očetovo mesto na smrt obsojenega zapornika. A mladenko na gradu ne čaka smrt, temveč precej bizarno življenje, izpolnjeno s fantastičnimi trenutki, polnimi radosti in melanholije. Vsak večer se Lepotica in njen grozljivi gostitelj usedeta za mizo k večerji in vsak večer drug o drugem odkrijeta nekaj novega. Istočasno ko zavrača njegove poskuse izkazovanja ljubezni, Lepotica poskuša odkriti skrivnost prekletstva, ki je nekoč veličastnega princa spremenilo v tragično in osamljeno zver. Oborožena le s pogumom in ljubeznijo, ne meneč se za nevarnosti, na koncu zveri odpre srce in ga reši čarovničinega prekletstva.

Kdaj, če sploh, si bo film mogoče ogledati v slovenskih kinematografih, še ni znano.

Ne spreglejte