Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Petek,
22. 1. 2016,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dejan Krupić Goran Hrvaćanin Mario Ćulibrk

Petek, 22. 1. 2016, 10.31

8 let

Prihaja celovečerec o "gorenjskih gaunarjih"

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prigode, ki smo jih v štirih nadaljevanjih lahko spremljali v spletni nadaljevanki Pr' Hostar, se selijo na filmsko platno. Pr' Hostar bo pod režijsko taktirko Luke Marčetiča postal celovečerec.

Jerč, Matevž, Bobi in Mark so liki iz spletne serije Pr' Hostar, ki je pred slabimi štirimi leti navduševala na YouTubu. Prigode klenih Gorenjcev, ki jih poganja odnos z izkoriščevalskim Direhtarjem in gosti iz Ljubljane, so takrat v štirih delih nabrale po več sto tisoč ogledov, zdaj pa se je ekipa, ki tudi sicer slovi po svojih zabavnih spletnih izdelkih, lotila snemanja filma.

Po ponudbah za snemanje televizijske serije so se odločili za film Kot nam je povedal Dejan Krupić, ki v seriji igra receptorja Matevža in ki je poleg Gorana Hrvaćanina tudi avtor serije, so kmalu videli, da ima spletna serija potencial, da se preseli tudi na druge medije, odziv med ljudmi je bil odličen, tudi dve domači televizijski hiši sta se zanimali, da bi Pr' Hostar postala televizijska serija. "Ampak kaj, ko pa so pri nas v pohodu resničnostni šovi in tuje licenčne serije."

Ekipa se je zato odločila, da posname film, s snemanjem katerega bodo začeli konec februarja, če bo vse po sreči, pa si ga bo v kinematografij mogoče ogledati že v oktobru. Scenarija so se lotili Jerč, Matevž in Mark oziroma Goran Hrvaćanin, Dejan Krupić in Mario Ćulibrk, režiral pa ga bo Luka Marčetič, sicer avtor serij Dan ljubezni in V dvoje.

Zgodba o malih ljudeh velikih src Zgodba bo vsem, ki so spremljali že spletno serijo, blizu, po besedah Krupića gre za "zgodbo malih ljudi velikih src, ki se odvija v hotelu Pr'Hostar, in direktorju hotela, ki izkorišča njihovo dobrosrčnost in naivnost. Več pa boste zvedeli v kinematografih".

"V filmu bodo prav vsi liki iz serije, nekaj novih obrazov in pa par posebnih gostov," je še napovedal Krupić.

Ne spreglejte