Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2014,
11.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 19. 3. 2014, 11.17

7 let, 12 mesecev

V načrtu snemanje nadaljevanja Neverjetnih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Režiser Brad Bird, ki je posnel eno največjih Pixarjevih uspešnic Neverjetne (The Incredibles), je začel delo na zgodbi za njeno nadaljevanje.

To je na srečanju delničarjev razkril predsednik podjetja The Walt Disney Company Bob Iger. Animacijski studio Pixar, eden vodilnih na področju računalniške animacije, ima v načrtu še eno nadaljevanje. In sicer tretji del pri občinstvu in kritikih ne tako priljubljenih Avtomobilov (Cars 3).

Avtomobili resda niso naleteli na veliko filmsko odobravanje, so pa liki iz risanke zelo priljubljeni kot igrače in tematska področja znotraj Disneyjevih zabaviščnih parkov. Zato so se pri Pixarju najverjetneje tudi odločili za še eno nadaljevanje na velikih platnih.

Je pa novica o Neverjetnih 2 (The Incredibles 2) odjeknila kot bomba. Že deset let, vse od leta 2004, ko je luč sveta ugledal prvi del, njegovi ljubitelji pri Disneyju lobirajo za še en del o prigodah članov družine z neverjetnimi močmi. To, da je v nastajanje nadaljevanja vpleten režiser prvega dela Brad Bird, je še dodaten plus. Več informacij o filmu za zdaj ni znanih.

Leta 2007 je Bird na WonderConu povedal, zakaj se otepa snemanja drugega dela o Neverjetnih: "Pri Pixarju je najpomembnejša zgodba. Studio ne želi posneti nadaljevanja zaradi dobička, temveč kakovostne zgodbe. In če nisem sposoben spisati scenarija, ki bi bil vsaj toliko dober kot v originalnem filmu, če ne celo boljši, potem se nadaljevanja ne bom lotil. Občinstvo verjame v naše filme in zato tudi mi moramo verjeti v zgodbo, ki jo predstavimo."

Njegovo stališče se je pred kratkim spremenilo, saj je dejal, da se želi vrniti v svet Neverjetnih: "Zaljubljen sem v ta svet in njegove like. V glavi se mi že porajajo ideje, ki bi jih želel videti v dvojki, a jih moram še združiti v smiselno celoto."

Neverjetni so po celem svetu zaslužili več kot 630 milijonov dolarjev (več kot 458 milijonov evrov) prihodkov, na spletnem agregatu kritik rottentomatoes.com pa beležijo izjemno visok, 97-odstoten delež pozitivnih kritik.

Kdaj bodo Neverjetni reševali svet pred zlikovci še v drugo, ni znano.

Ne spreglejte