Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 2. 2014,
21.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 25. 2. 2014, 21.07

8 let

Resno? Na poti je Shrek 5!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Samo dan po razkritju, da podjetji Merlin in DreamWorks Animation v Londonu načrtujeta izgradnjo turistične atrakcije Far Far Away Adventure, prihaja novica, da je v nastajanju peti del Shreka.

Ko smo že mislili, da je DreamWorksov animacijski studio končno ubral pot originalnih celovečernih risank (izjemno uspešni Krudovi, manj uspešen Turbo in prihajajoč, pri kritikih zelo dobro sprejet animirani celovečerec Pustolovščine gospoda Peabodyja in Shermana), je direktor DreamWorks Animationa Jeffrey Katzenberg v intervjuju za Fox Business Network namignil, da se lahko zgodi, da bomo še v peto priča ne vem še kako neverjetni avanturi zelenokožnega grdobca Shreka, njegovega partnerja v zločinu Osla, princese Fione in kupa preostalih pravljičnih bitij.

Katzenberg je povedal: "Radi vidimo, da si naši risani junaki nekoliko odpočijejo. A bodite več kot prepričani, da zgodb o Shreku še zdaleč ni konec."

Premiera zadnjega, četrtega dela v seriji, Shrek za vedno (Shrek Forever After), je bila maja 2010 in čeprav je na domačih, ameriških tleh film zaslužil "le" 239 milijonov dolarjev (174 milijonov evrov), je bil končni izkupiček predvajanj po vsem svetu zavidljivih 750 milijonov dolarjev (545 milijonov evrov).

Sedemnajst mesecev pozneje je bila premiera Obutega mačka (Puss in Boots), risanke o liku, ki smo ga najprej spoznali prav v Shreku. Tudi ta film se je bolje odrezal drugod kot pa v ZDA.

A čeprav je vsak nadaljnji film v franšizi o Shreku nakazoval na upadanje zanimanja za ta risani lik v ZDA, pa prihodki celotne franšize (najbolj uspešne animirane franšize vseh časov) v znesku 3,5 milijarde dolarjev (2,5 milijarde evrov) kažejo na to, da bi bila še peta risanka najverjetneje zelo dobičkonosna. Ne smemo tudi pozabiti, da je originalni Shrek iz leta 2001 prejel prvega oskarja v kategoriji najboljši animirani celovečerni film.

Prej omenjena atrakcija, ki bo v britanski prestolnici doživela premiero poleti 2015, je prva od šestih, ki jih bo podjetje DreamWorks Animation v prihodnjih devetih letih predstavilo po vsem svetu. Gre za interaktivno doživetje, ki bo obiskovalcem omogočilo srečanje s priljubljenimi liki iz Shreka, pa tudi preostalih DreamWorksovih filmov: Madagaskarja, Kung Fu Pande in Kako izuriti svojega zmaja.

Ne spreglejte