Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 2. 2014,
11.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

oblikovanje

Petek, 14. 2. 2014, 11.31

8 let, 5 mesecev

Klop za dva in še za shranjevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Klop mlade danske oblikovalke posnema tradicionalno švedsko kuhinjsko različico. Na njej je prostor za dva, pod njeno površino pa je mogoče tudi shranjevanje od sadja do časopisov.

Anne Brandhøj je mlada danska oblikovalka, ki deluje na področju grafičnega in industrijskega oblikovanja. Navdihe za svoje projekte pogosto išče v vsakdanjih predmetih, funkcijah in oblikah, ki jo obkrožajo. Zanimata jo eksperimentiranje z materiali ter izražanje na igriv in svojstven način.

Potovanja so zanjo pomemben del ustvarjanja, saj ji spoznavanje različnih načinov življenja, kulturnih okolij in elementov prinaša ideje. Tako je bilo tudi v primeru klopi, ki jo je zasnovala ob izhajanju iz švedske tradicionalne kuhinjske različice.

Ob razvoju tega kosa pohištva je oblikovalka razmišljala o sedalu, ki se lahko znajde v sodobni kuhinji, povezani z jedilnico ali kar še z dnevno sobo. Za klop je izbrala hrast, nastal je trd in estetsko izčiščen okvir. Pod njim je drugo ob drugi namestila tri različne vrečke, v katerih je mogoče shranjevati vse od sadja, zelenjave do časopisov. Na tak način je skozi zasnovo pohištva zadovoljila tudi svoj oblikovalski cilj. Vedno znova se ob nastajanju izdelka želi približati uravnoteženosti med funkcijo in estetiko.

Anne Brandhøj pri oblikovanju najbolj navdušujejo neizčrpne možnosti za raziskovanje in odkrivanje rešitev za posamezne težave. Še posebej ima rada, ko to poteka med sodelavci pri projektu. Po njenih izkušnjah v takšnih oblikah sodelovanja nastajajo najboljše in najbolj nekonvencionalne rešitve.

Ne spreglejte