Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2020,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

PIAZZ Telekom Slovenije advertorial darila nakupovanje Black Friday prazniki prazniki

Petek, 27. 11. 2020, 7.00

2 meseca

Black Friday

Po izvrstna darila na PIAZZ

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
online nakupovanje

Pandemija, ki nam je popolnoma spremenila življenje, je kot temen oblak, ki stalno visi nad nami. Če vas nakupovanje kljub vsem skrbem, ki jih imamo, vsaj malo razvedri, so pred vami dnevi, ki številnim ljudem predstavljajo vsaj malo olajšanja v teh težkih časih.

Ime črni petek po ljudskem prepričanju izvira iz ameriške tradicije množičnega nakupovanja, ko po zahvalnem dnevu prodajalci ponudijo neverjetne popuste, ki jih trume kupcev z veseljem izkoristijo. Prodajalci tako simbolično končajo obdobje rdečih številk, ki jih nihče noče videti v svojih knjigovodskih izkazih. Sicer pa ime izvira iz bolj tragičnega dela zgodovine. Leta 1869 so vedno nižje cene zlata povzročile sesutje borz. Ameriško gospodarstvo je posledice čutilo še dolga leta.

Začetek nakupovalne mrzlice

Današnji pomen besedne zveze črni petek je uvedla prometna policija v 50. letih v Filadelfiji. Z njo je označevala neskončne prometne zamaške, ki so sledili množičnemu preseljevanju ljudi ob zahvalnem dnevu, ko so obiskovali sorodnike po vsej deželi.

S tem se je tudi začela praznična nakupovalna mrzlica, ki jo marsikdo izkoristi za nakup nujnih izdelkov, ki jih potrebuje, in seveda prazničnih daril, s katerimi razveseli svoje najdražje.

Kam po prazničnih nakupih?

Danes se moramo namesto v nakupovalna središča po darila odpraviti v spletne trgovine in spletno nakupovalno tržišče PIAZZ je idealno za opravljanje prazničnih nakupov. To je vaše novo okno v svet nakupovanja. V ponudbi je več kot 40.000 izdelkov, dostava do 31. 12. 2020 pa je brezplačna za vse nakupe.

Top izdelki tedna:

Kako izbrati pravo darilo?

Čeprav se praznikov praviloma vsi zelo veselimo, pa je lahko nakupovanje daril veliko breme. Ne le finančno, ki seveda ni zanemarljivo, velikokrat nam tudi zmanjka idej. Vsako leto si obljubimo, da bomo začeli nakupovati darila že oktobra, pa nas vedno prehiti čas. Še dobro, da je tako, saj nam trgovci prav v teh dneh ponujajo veliko akcijskih cen.

Vsako darilo moramo izbrati premišljeno. Darilo mora biti uporabno, poleg vsega pa tudi izvirno.

darila | Foto:

ZANJO

Pri obdarovanju najpomembnejše dame v našem življenju premislimo, kaj rada počne. Je mogoče strastna kuharica? Potem bi bila gotovo vesela kakšnega novega kuhinjskega pripomočka. Vsekakor je dobro izbrati nekaj, kar je povezano z njenimi najljubšimi hobiji.

ZANJ

Tudi pri izbiri darila za moške moramo biti kar se da iznajdljivi. Darilo naj bo praktično, saj moški vedno brkljajo po hiši ali pa imajo tisoč in en opravek na računalniku. Dobra računalniška oprema je vedno zlata vredna, vesel je bo vsak tehnološki navdušenec.

ZA NAJMLAJŠE

Darila za otroke je po eni strani najlažje kupovati. Igrače so vedno dobrodošle, a kaj, ko imajo mali nadobudneži ponavadi že tako ali tako preveč igrač. Letos jih lahko presenetimo z vrhunsko oblikovanim avtomobilčkom na daljinsko vodenje. Teh se nikoli ne morejo naveličati.

ZA VSE

Če iščemo res posebno darilo, mogoče celo zase, je prava odločitev kot na dlani. Električni skiro je lahko prvovrstno prevozno sredstvo, ki nam pomaga v marsikateri situaciji. Hitro pridemo na cilj in še zabavno je.

Ne spreglejte