Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 2. 2009,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 14. 2. 2009, 16.45

8 let

Zmaga Ollija, trije Slovenci do točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Finec Harri Olli (435,8 točke), ki je v prvi seriji z 225,5 m postavil nov rekord letalnice v Oberstdorfu, je prišel do zanesljive zmage na svetovnem pokalu v smučarskih poletih.

Slovenci so pokvarili svoje uvrstitve po prvi seriji; Robert Kranjec (337,1 točke) je bil na koncu 17., Robert Hrgota (298,3) 27., Primož Pikl (283,5) pa 30.

Za Ollijem, ki je v Oberstdorfu prišel do prvenca v karieri, sta se na drugo in tretjo stopničko zvrstila norveška skakalca Anders Jacobsen (428,6 točke) in Johan Remen Evensen (426,5). Vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Avstrijec Gregor Schlierenzauer (392,3), tudi svetovni prvak v poletih, je bil po šestih zmagah v nizu tokrat "šele" osmi in je tako vknjižil svojo najslabšo uvrstitev sezone, obenem pa najboljšo avstrijsko na današnji tekmi.

Od Slovencev je že v petkovih kvalifikacijah na letalnici Heinija Klopferja brez nastopa na današnji tekmi ostal Rok Urbanc, preostali trije pa so se v močnem sneženju, ki je žiriji tekmovanja na čelu z Walterjem Hoferjem in njegovim pomočnikom Miranom Tepešem povzročalo obilico težav, prebili do točk; Hrgota do svojih prvih v karieri.

Zupan: Zadovoljiv rezultat

"Mislim, da so fantje dosegli zadovoljiv rezultat, sploh prvi skok Kranjca je bil zelo dober, a so se nato razmere za skakanje še nekoliko izboljšale. Glede samih razmer ne morem veliko povedati, saj me ni bilo tam, a lahko čestitam Hrgoti za prve točke v karieri," je povedal glavni trener reprezentance Matjaž Zupan in dodal: "Mislim, da moramo biti ta čas s tem, da so se trije prebili do točk, zadovoljni in da nam to dejstvo lahko da nekaj elana za naprej."

Medtem ko fante v Oberstdorfu spremljata Zupanov pomočnik Igor Medved in glavni trener B-reprezentance Goran Janus, pa je Zupan s Primožem Peterko in Mitjo Mežnarjem opravil skakalni trening v Beljaku, medtem ko Jernej Damjan trenira sam, saj zgolj vzdržuje kondicijo. "Lahko rečem, da je Peterka svoje skakanje nekoliko izboljšal, dvignil na višjo raven, Mežnar pa skače solidno, kot že vso sezono. A kakšnih večjih premikov ne gre pričakovati v tako kratkem času," je še dejal Zupan.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala še naprej vodi Schlierenzauer (1652 točk) pred Švicarjem Simonom Ammannom (1418), najboljši Slovenec je Kranjec (94) na 32. mestu.

V nedeljo bo v Oberstdorfu ob 16. uri na sporedu še ekipna tekma v poletih.

Ne spreglejte