Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 2. 2013,
20.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 16. 2. 2013, 20.12

8 let

Zadnja priložnost za Tejo in Klemna, nova za Jakova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na nedeljskih tekmah s skupinskim štartom, s katerima se bo zaključilo svetovno biatlonsko prvenstvo na Češkem, bodo nastopili tudi Teja Gregorin, Jakov Fak in Klemen Bauer.

Jakov Fak je z bronastim odličjem, ki ga je osvojil na šprinterski tekmi, edini v slovenski vrsti izpolnil visoka pričakovanja, prav nič skromne cilje pa ima seveda tudi na zadnji preizkušnji prvenstva, ki jo lahko pričakuje povsem sproščen: "Nov dan bo prinesel novo preizkušnjo. Komaj jo čakam in upam, da se bom odlično počutil na progi, predvsem pa si želim ponovitve današnjega streljanja. S takšno predstavo rezultat ne bi smel izostati."

Teja Gregorin in Klemen Bauer sta sicer lahko ponosna na svoja nastopa v mešani štafeti, a na posamičnih tekmah nista blestela. Gregorinovi se je sicer nekoliko odprlo na sobotni ženski štafeti, zato upa, da bo v nedeljo vendarle dosegla bolj reprezentativen izid.

"To je svetla točka, ki me še čaka. Čas je, da dosežem kakšno vidnejšo uvrstitev, ki je s tega prvenstva še nimam. Nastop na štafeti mi je dal več upanja za takšno razmišljanje. Predvsem zaradi teka sem bolj samozavestna in obenem bolj optimistična. Priložnost moram izkoristiti in obrniti sebi v prid," se zadnje priložnosti veseli Gregorinova, medtem ko je Bauer že z uvrstitvijo na tekmo s skupinskim štartom sicer izpolnil enega od svojih ciljev, a je po zadnjih predstavah na strelišču zaskrbljen in v napovedih pred zadnjo tekmo prvenstva razumljivo bolj zadržan: "Nastop na tej tekmi je zame kot nekakšna podarjena nagrada. S štartno številko 30 si ne bom nalagal posebnega bremena. V prvem delu se tudi ne bom gnal v ospredje in bom raje poskušal sproščeno opraviti na strelišču. Nimam česa izgubiti, zato bo to morda celo moja prednost."

Ženska tekma se bo začela ob 12. uri, moška ob 15.

Ne spreglejte