Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
6. 10. 2015,
17.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Filip Flisar Žan Košir Peter Prevc Peter Prevc Jakov Fak Jakov Fak Rok Marguč SZS Enzo Smrekar

Torek, 6. 10. 2015, 17.53

7 let, 12 mesecev

Za koga bo pozimi navijala Tina Maze?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska zimskošportna družina ima tudi po umiku alpske kraljice Tine Maze vrsto adutov, ki bi lahko skrbeli za dobre novice ob zimskih koncih tedna.

Ko je ob zdaj že kar tradicionalni oktobrski predstavitvi vseh članskih reprezentanc, zbranih pod streho Smučarske zveze Slovenije, povezovalec uradnega programa in obenem tudi predstavnik za stike z javnostmi omenjene organizacije Tomi Trbovc h krajšim izjavam pozival predstavnike vseh panog, je pomotoma pozabil na alpske smučarje. Ti so se ob tem nejevoljno muzali in po prireditvi v šali hiteli pripovedovat, da ga bodo z rezultati v novi sezoni prisilili k častni omembi na že napovedani marčevski sklepni prireditvi na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Kot na dlani pa je, da se nehoteni spodrsljaj ne bi zgodil, če bi bila med "alpinci", ki se bodo v novo sezono podali že čez dobra dva tedna, še vedno tudi Tina Maze. Prav umik prve zvezdnice reprezentance in tudi slovenskega športa je vidno zaznamoval podobo slovenske zimskošportne družine. Navsezadnje je Črnjanka zgolj v zadnjih sedmih letih poleg glavnine vseh zmag prispevala kar devet kolajn s svetovnih prvenstev in štiri olimpijska odličja, med katerimi sta bili tudi dve zlati.

Zdraharji oder prepuščajo športnikom

Ker pa so tudi predstavniki preostalih zimskih panog predvsem v preteklih treh sezonah kot za stavo osvajali kolajne na velikih tekmovanjih ter v svetovnem pokalu, je jasno, da bo letvica pričakovanj nastavljena visoko za prav vse.

"Verjamem, da so po najboljših sezonah v zgodovini tudi letos poleti dobro delali, tako da nas bodo znova razveseljevali. Čas je, da se smučarske zdrahe umaknejo, na sceno pa stopijo športniki," je ob tem pripomnil predsednik SZS Enzo Smrekar, ki se zaveda, da bodo športniki osredotočeni predvsem na svetovni pokal, saj sezona 2015/16 ne prinaša velikih tekmovanj. Izjemi sta le svetovno prvenstvo v poletih in biatlonsko prvenstvo.

Flisar Prevcu: V Planici bo "čaga"

Prav iz biatlonskih in skakalnih vrst prihajata osrednja slovenska aduta za prihajajočo zimo. Skakalec Peter Prevc še ni pozabil, da je marca za las izgubil veliki kristalni globus, tako da se bo v sezono podal nadvse motivirano. Podobno velja za Jakova Faka, ki je po obdobju krajše trenažne nestanovitnosti našel tudi pravi delovni ritem. Oba upata, da bosta za seboj potegnila tudi ekipe, pri čemer je jasno, da ima izjemen potencial predvsem skakalna.

Visoko bodo znova merili tudi deskarji na snegu z Rokom Margučem in nekoliko skrivnostnim ter vidno zadržanim Žanom Koširjem. Kljub skromnim proračunskim sredstvom bodo svojo priložnost znova iskali tekači na čelu z Vesno Fabjan. Na "življenje brez Tine Maze" je pripravljena smučarska četa, visoko pa bo meril tudi prestopnik v smučarski kros Filip Flisar, ki bo bržčas skrbel tudi za šaljive izjave. To vlogo je prevzel tudi na uradni predstavitvi, ko je iz zadrege rešil Petra Prevca. Brkati Mariborčan mu je ob vprašanju, kaj ga marca čaka v Planici, ponudil zanj značilen odgovor – "čaga".

Ne spreglejte