Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
15.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 15.17

8 let

Velepec: Fantje so sposobni bistveno boljših predstav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski biatlonci se tudi na šprinterski tekmi svetovnega pokala v Östersundu niso približali lastnim napovedim o dobri dobri pripravljenosti na sezono.

Najboljši je bil na drugi tekmi Jakov Fak, ki je ob dveh zgrešenih strelih zasedel za svetovnega prvaka skromno 36. mesto. Dva strela je zgrešil tudi veteran Janez Marič in z 59. mestom le s težavo ujel nedeljsko zasledovanje, še slabše pa je šlo drugima dvema. Petru Doklu prav nič ne pomaga brezhibno streljanje, saj je med najslabšimi tekači v karavani in kljub ničli na strelišču je s 64. mestom ostal brez nedeljske tekme, tam pa bo manjkal tudi 65. Klemen Bauer, ki je moral v kazenski krog kar petkrat. Fak je bil v prvem krogu dokaj hiter, nato pa podpovprečen glede na svoje sposobnosti. "Poskušal sem sestaviti dobro tekmo, vendar se je nekoliko zalomilo na strelišču, še bolj pa na progi. Začel sem dobro, potem pa iz kroga v krog nikakor nisem več mogel hitreje. Malo me je motil tudi mraz okrog -10 stopinj Celzija, saj sem se v podobnih pogojih že boril z ozeblinami, pa tudi občutek za tekmovanje potem ni več isti. Na strelišču je bilo tudi precej vetrovno in prav zadnji strel leže sem zaradi tega tudi oddal nekoliko preveč v levo. Tudi na streljanju nekaterih drugih favoritov se je videlo, da vetrovne razmere niso bile za vse enakovredne. Jutri bom poskusil izboljšati uvrstitev tudi z nekoliko večjim tveganjem na strelišču, saj nimam ničesar za izgubiti," je napovedal Fak. "Takšni nastopi prav gotovo niso odraz stanja, ki smo ga uspeli doseči v pripravljalnem obdobju. Fantje so sposobni bistveno boljših predstav in morali bomo analizirati situacijo. Kljub majhni ekipi in resursom, ki jih imamo na voljo, bomo morali preseči težave, ki so verjamem zgolj trenutne narave. Že za zasledovalno tekmo bomo poskusili rešiti situacijo. Nerad govorim o razlogih, ker jih bomo morali še identificirati in potrditi naše domneve. Konec koncev je to šele druga tekma sezone za posameznike. Če je mešana štafeta pokazala, da lahko posegamo po dobrih uvrstitvah, bomo morali isto doseči tudi s posameznimi tekmovalci," je prepričan glavni trener Uroš Velepec.

Zmago si je z brezhibnim streljanjem in dokaj solidnim tekaškim delom zagotovil šestindvajsetletni Kanadčan Leguellec. Njegov najbolji rezultat do sedaj je bilo 6. mesto na domačih tleh v Vancouvru na olimpijskih igrah leta 2010, ko je šprinterska tekma štela tudi za svetovni pokal. Drugo mesto je odšlo z Alexisom Boeufom v francoski tabor (0,1), tretje pa k našim severnim sosedom z veteranom Christophom Sumannom (0,1). Vsi trije so bili uvrščeni v časovnem razmaku slabih petindvajsetih sekund.

Ne spreglejte