Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 1. 2023,
17.45

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

10

Natisni članek

poškodba padec Silvestrska turneja Ljubno ob Savinji Urša Bogataj Urša Bogataj

Nedelja, 1. 1. 2023, 17.45

1 leto, 3 mesece

27-letnica padla v prvi seriji tekme na Ljubnem ob Savinji

Urša Bogataj po padcu v bolnišnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

10

Ljubno, zadnja tekma silvestrske turneje, smučarski skoki | Urša Bogataj je po doskoku padla in si poškodovala koleno. Odpeljali so jo na nadaljnje preglede v Univerzitetni klinični center Ljubljana. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Urša Bogataj je po doskoku padla in si poškodovala koleno. Odpeljali so jo na nadaljnje preglede v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj je po skoku v prvi seriji domače tekme na Ljubnem ob Savinji grdo padla. Iz izteka so jo odnesli na nosilih in jo, kot je poročala nacionalna televizija, odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Poškodovala naj bi si levo koleno. Kako resna je poškodba 27-letnice, ki je že večkrat poudarila, da prav dolgo ne bo več skakala, bodo pokazali nadaljnji pregledi.

Ljubno, zadnja tekma silvestrske turneje, smučarski skoki
Sportal Avstrijka z zmago potrdila zlato sovo, slovenski tabor v skrbeh za Bogatajevo

Slovenski tabor je po prvi seriji zadnje tekme silvestrske turneje na Ljubnem ob Savinji zaskrbljen. Dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj je skočila 89,5 metra, a po doskoku grdo padla. Nekaj časa je ležala v izteku, odnesli so jo na nosilih in odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Po prvih informacijah si je ob padcu poškodovala levo koleno. Kot je za nacionalno televizijo povedal dr. Macura, si je Bogatajeva poškodovala notranjo križno vez. 

Športnik leta 2022 Urša Bogataj
Sportal Darilo za garanje ob vračanju po poškodbi in poklon trdnosti v pravem trenutku

Pred tremi leti težja poškodba kolena po padcu v Planici

Bogatajeva nima sreče s poškodbami. Pred tremi leti je padla v Planici, ob tem si je težje poškodovala desno koleno, morala na operativni poseg in dolgo rehabilitacijsko pot. Ob nesrečnem dogodku se je spogledovala tudi s koncem kariere, a naposled našla motivacijo in vztrajala. Na skakalnice se je vrnila po sedmih mesecih.

Bogatajeva je pred tedni poskrbela za prve slovenske stopničke v tej sezoni svetovnega pokala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bogatajeva je pred tedni poskrbela za prve slovenske stopničke v tej sezoni svetovnega pokala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Horst Hüttel
Sportal Ljubno ostalo brez silvestrske turneje?

Mesec in pol do vrhunca domačega svetovnega prvenstva

27-letnica se je poškodovala le mesec in pol pred vrhuncem sezone, domačim nordijskim svetovnim prvenstvom. Nova poškodba bi lahko pomenila tudi konec uspešne kariere, saj je športnica leta že večkrat dala vedeti, da prav dolgo ne bo več skakala.

"Brez Urše bo nadaljevanje sezone zelo težko." | Foto: Vid Ponikvar "Brez Urše bo nadaljevanje sezone zelo težko." Foto: Vid Ponikvar

"Brez Urše bo nadaljevanje zelo težko"

“Silvestrska turneja je zaključena. Lahko rečem, da imamo predvsem sklonjene glave. Ni nam uspelo, kar smo si želeli. Poleg tega še poškodba Urše Bogataj. Brez nje bo nadaljevanje sezone zelo težko. Vsekakor moramo počakati na uradno izjavo zdravnikov. Želim ji vse najboljše," je za Smučarsko zvezo Slovenije dejal glavni trener Zoran Zupančič.

Fotogalerija z Ljubnega (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 58


Športnik leta 2022 Kristjan Čeh Urša Bogataj
Sportal Slovenski športni novinarji so izbrali: to so najboljši športniki leta 2022
Ne spreglejte