Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
18. 1. 2014,
12.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rogla Rok Marguč Žan Košir Gloria Kotnik Rok Flander Tim Mastnak

Sobota, 18. 1. 2014, 12.37

7 let, 12 mesecev

Štirje slovenski deskarji v finalu deževne Rogle

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Deskarji na Rogli so opravili kvalifikacije paralelnega veleslaloma za svetovni pokal. V izločilne boje so se uvrstili Rok Marguč, Tim Mastnak, Rok Flander in Žan Košir.

Slovenija bo imela v izločilnih bojih, ki se bodo začeli ob 13.30, štiri tekmovalce. Po pričakovanjih so se v finale uvrstili Žan Košir, Rok Marguč in Rok Flander, z desetim časom kvalifikacij pa je prijetno presenetil še mladi Tim Mastnak.

Košir, drugi v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala, je v prvi kvalifikacijski vožnji že v zgornjem delu proge naredil napako in kar nekaj časa so gledalci trepetali, ali se mu bo uspelo uvrstiti v finale. Na koncu je napredoval z 11. časom.

V kvalifikacijah je bil z osmim časom najboljši med Slovenci Rok Marguč. "S samimi vožnjami še nisem zadovoljen. Vem, da znam bolje odpeljati. Upam, da mi to uspe v finalu. Za novo uvrstitev med štiri bo treba še nekaj dodati, česar se zavedam. Proga to dopušča, saj je kljub dežju odlično pripravljena," je pred finalom dejal Celjan, ki se na Rogli počuti kot doma.

"S prvo vožnjo kvalifikacij sem super zadovoljen, v drugi sem bil trikrat na roki, tako da je še nekaj rezerve. Danes imam priložnost narediti dober rezultat. V finalu bo treba peljati z glavo, proga je taka, da moraš biti zbran do zadnjega kola," pa je dejal Mastnak, ki se z izborom četrtega potnika na olimpijske igre ne obremenjuje. To mesto je namreč še odprto.

V ženski konkurenci je Slovenija ostala brez finalistke, najbližje izločilnim bojem pa je bila pričakovano Gloria Kotnik. "Cilja nisem izpolnila, mi je pa uspelo prvo veleslalomsko vožnjo odpeljati tako, kot sem se si že vso sezono želela. Vreme ni najbolj prijazno, a so se organizatorji potrudili in progo odlično pripravili. Pred menoj je zdaj le še en cilj v tej sezoni – čim bolje se pripraviti na olimpijske igre," je po kvalifikacijskem nastopu povedala Kotnikova, ki je letos z devetim mestom na slalomu v Carezzi dosegla uspeh kariere. Ta jo je tudi popeljal v Soči.

Ne spreglejte