SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štafeta v Holmenkollnu Čehinjam

2

termometer

Češke biatlonke Eva Puškarčikova, Gabriela Soukalova, Jitka Landova in Veronika Vitkova so slavile na štafetni tekmi za svetovni pokal v Holmenkollnu in dobile generalko pred letošnjim SP.

Drugo mesto so z zaostankom 32 sekund osvojile Italijanke, tretje pa Francozinje, ki so zaostale skoraj 49 sekund.

Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje so zasedle 15. mesto med 20 nastopajočimi ekipami. Tekma se je za slovenska dekleta začela zelo dobro, saj je Malijeva na prvem streljanju zadela vseh pet tarč in odšla v drugi krog na šestem mestu. Na drugo postajo je prišla kot osma, tam pa je bila žal nenatančna, tako da je morala celo v kazenski krog. Štafeto je nato predala na šestnajstem mestu. Gregorinova je za tem svojo nalogo opravila vrhunsko, saj je poleg tega, da je bila na obeh postajah 100-odstotna, tudi zelo hitro streljala. V zadnjih dveh kilometrih je urami tekla še v nekoliko višjem tempu in Sloveniji tako priborila tri mesta.

Mladi Erženova in Pojetova sta s tekmo opravili v okviru svojih možnosti. "Andreja ima težave v streljanju stoje že od začetka Holmenkollna. Po tistih petih zgrešenih strelih na zadnji postaji v Novem Mestu ima zdaj malo strahu in ne upa streljati v tistih momentih, ki so najbolj ugodni. Žal njena strelska forma trenutno ni tako dobra, da bi lahko izvlekla kaj več. Na treningih kar zadeva, na tekmi, kjer pritisk je in kjer ima strah, pa je težko zadevati. Teja pa je opravila perfektno, brez poprave, v zadnjem krogu pa je letela po zraku," je o tekmi povedal slovenski trener Uroš Velepec, ki je pohvalil tudi obe najmlajši tekmovalki in napovedal, da bi se Slovenija lahko borila tudi za deseterico, če bi Erženova in Pojetova pridobili nekaj časa pri streljanju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin