Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2009,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 15. 12. 2009, 17.27

8 let

Spoznavali pokljuške proge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rudno polje na Pokljuki v tem tednu gosti biatlonsko karavano svetovnega pokala. Prvi tekmi bosta na sporedu v četrtek, večina reprezentanc pa je že danes opravila prve treninge.

Slovenski biatlonci so letos dobili prenovljen biatlonski center na Rudnem polju in rahlo je spremenjen tudi potek tekaških prog. Prav zato so jih tekmovalci, na Pokljuki bo nastopilo okrog 190 tekmovalcev iz 39 držav, želeli čimprej preizkusiti in se seznaniti predvsem s "pastmi" pred streliščem in na spustih. Tudi slovenski tekmovalci prave prednosti domačega terena ne bodo imeli, saj je na Pokljuki doslej ni bilo snega, da bi se vsaj domača reprezentanca dodobra seznanila z njimi.

"Preden sem šla na ogled, sem se bala, ker je trasa proge v obratni smeri, kot smo bili vajeni, ampak sem hitro videla, da v bistvu proga ni noben 'bau bau'. Je pa res zelo hladno. Takega mraza tudi biatlonci nismo vajeni, prehitro se je shladilo. Dodatno je pogoje oteževal veter, ampak na srečo je napoved za prihodnje dni boljša. Sicer pa so proge zelo lepo urejene," je po prvem preizkusu dejala najboljša slovenska predstavnica zadnjih let Teja Gregorin, ki je bila "učinkovita" tudi na strelišču.

Z novo pokljuško progo se bodo tekmovalci v prihodnjih dneh še morali spoprijateljiti, kar so po neuradnem treningu poudarile tudi letos odlične švedske biatlonke. "Zelo je mraz danes tu na Pokljuki, kar nekaj težav sem imela na strelišču, ker me je tako zeblo v roke. Ampak vse ostalo je bilo v redu. Nova trasa mi sicer še ni preveč všeč, prejšnja mi je bila veliko bolj pisana na kožo, ampak saj so vsi na istem in res že komaj čakam, da vidim, kako se bo razpletlo," je dejala drugouvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala Anna Carin Olofsson-Zidek.

Najprej so bila seveda na vrsti dekleta, kasneje so se s Pokljuko seznanili tudi v moških vrstah. Janez Marič je komentiral: "Po dveh letih smo spet na Pokljuki in res bo lepo nastopati pred svojimi navijači. Na Pokljuki smo dobili čudovit center in upam, da mi prav tu uspe čim boljši strelski nastop."

Sicer pa je na Pokljuki dva dni pred tekmo vse pripravljeno zagotavljajo organizatorji in tekmo bi lahko izpeljali že danes. Zadnja dela so pokljuški delavci na progi opravili v ponedeljek in sneg jim dela ni olajšal, zato pa je vreme poskrbelo, da je na Pokljuki prava zimska idila, saj je na nekaj podlage padlo več kot 20 centimetrov novega snega.

Ne spreglejte