SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovo Ažnoha in Berganta?

2

termometer

 | Foto:
Čeprav so bili vodilni možje alpskih disciplin še v ponedeljek zvečer vsaj delno optimistično razpoloženi, pa je nadaljevanje tedna prineselo precej manj zadovoljstva.

"Počakajmo do petka. Takrat bom verjetno vedel precej več o prihodnosti," je po ponedeljkovi seji alpskega odbora skrivnostno razlagal športni direktor alpskih disciplin Rasto Ažnoh. V minuli sezoni vodilni mož slovenskih smučarskih reprezentanc je opravil nekaj "vročih" pogovorov, a očitno brez ugodnega epiloga. Njegov mobilni telefon je sicer danes zvonil v prazno, vseeno pa je v smučarske kroge pricurljala vest, da se Ažnoh poslavlja od reprezentanc.

Če je direktorjev odhod že zavit v tančico skrivnosti, pa je že dokončno jasno, da bodo morali vodilni možje alpskih disciplin iskati novega glavnega trenerja ženske reprezentance. Mesto prvega "dirigenta" namreč zapušča Klemen Bergant, sicer Ažnohov predhodnik na direktorskem stolčku. "Prekinil sem sodelovanje z zvezo. Razlogi? Recimo, da so osebne narave," je bil kratek Klemen Bergant, ki bo verjetno trenersko kariero nadaljeval v tujini.

Smučarski klobčič se tako očitno vse bolj in bolj zapleta. "Alpinci" so namreč trenutno brez poslovnega direktorja, glavnega trenerja ženskih reprezentanc, glavnega pokrovitelja, brez dveh zlatih pokroviteljev in predvsem brez ustreznega proračuna. Če dodamo, da je na izhodnih vratih tudi športni direktor, ki je pred časom napovedal celo začetek konca slovenskega alpskega smučanja, postane jasno, da je položaj, milo rečeno, sila skrb vzbujajoč in glasno "zahteva" naglo ter odločno posredovanje odgovornih. A kdo je tu odgovoren, ko pa si vodilni možje v zadnjih tednih tako spretno prelagajo prav – odgovornost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin