Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 7. 2014,
16.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 26. 7. 2014, 16.10

7 let, 12 mesecev

Peter Prevc je prvi zmagovalec sezone 2014/2015

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Peter Prevc je zmagal na prvi skakalni posamični tekmi poletne Velike nagrade v poljski Wisli. Do točk je s 23. mestom prišel še Tomaž Naglič.

Peter Prevc je zmago na Poljskem osvojil kot pravi suveren. Drugi, domačin Piotr Zyla je za njim zaostal več kot 15 točk, tretji Nemec Andreas Wellinger pa več kot 20.

Prevc je na napravi v poljskem smučarskem središču postavil najdaljše znamke s 134,5, 132 in 129,5 metri dolžine. V Wisli namreč Mednarodna smučarska zveza preizkuša nov tekmovalni sistem, kjer se točke iz kvalifikacij prenesejo tudi na tekmo; 48 skakalcev so na današnji tekmi razdelili v štiri skupine, pri čemer v finale napreduje zgolj najboljših šest iz vsake skupine.

Žrtev novega sistema je bil danes med drugimi tudi dvakratni olimpijski prvak Poljak Kamil Stoch, ki po spodletelem skoku v kvalifikacijah ni imel možnosti za uvrstitev v finalno serijo. Tomaž Naglič je danes osvojil 23. mesto, medtem ko so Robert Kranjec, Matjaž Pungertar, Nejc Dežman in Jurij Tepeš ostali brez finalne preizkušnje. Kranjec je bil 29., Pungertar 30., Dežman 34., Tepeš 44., Rok Justin pa 52. Slednji se je poslovil že po kvalifikacijah.

"Če ti tekmovalec deklasira konkurenco, nimaš kaj narediti. Danes sem zadovoljen. Vesel sem tudi Robertovega skoka v prvi seriji, poleg njega sta do točk prišla še Naglič in Pungertar. Glede tehnike imamo še veliko rezerv, tako da bo potrebno še trdo delati. Na splošno se posnema tistega, ki je trenutno v najboljši formi, zaradi česar so trenerji snemali nastop Prevca. Vesel sem, da Petru trenutno dobro gre, to je potrebno samo še držati naprej," je po tekmi, ki je potekal ob rahlem dežju ter pred lepim številom gledalcev, razmišljal glavni trener Goran Janus ter spregovoril nekaj besed tudi o novem načinu tekmovanja: "Mednarodna smučarska zveza si želi popestriti tekmovanje. Za nas je to težje, saj moraš biti odličen že prvi dan v kvalifikacijah. V Wisli smo videli, kaj se je zgodilo s Kamilom Stochom. V kvalifikacijah se mu je ponesrečil nastop, a je trenutno zelo močan. Naslednji dan enostavno nimaš možnosti. Za nas osebno ta format ni dober, vendar bomo videli, kako bo naprej."

Tekme poletne velike nagrade se bodo nadaljevale 8. avgusta v švicarskem Einsiedelnu.

Ne spreglejte