Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
15.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 15.46

8 let

Na potezi je Beat Feuz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vsega devet tekem pred koncem sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju je vodilna trojica združena v manj kot 100 točkah, kar je dobra napoved za oster boj.

Desetega marca leta 2007 je po slalomski preizkušnji mladinskega svetovnega prvenstva na najvišjo stopničko stopil tedaj 19-letni Matic Skube. Na odru za zmagovalce sta mu družbo delala eno leto mlajši Marcel Hirscher in leto starejši Beat Feuz.

Skorajda natančno pet let zatem imajo glavni akterji preizkušnje obetavnih mladcev v rokah povsem različne karte. Skube je pred dobrim tednom in pol v Banskem šele petič v karieri prišel do točk svetovnega pokala, njegova vrstnika, ki sta mu pred pol desetletja v Flachauu priznala premoč, pa bijeta oster boj za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ob koncu prihodnjega tedna se jima bo v Kranjski Gori znova pridružil tudi Ivica Kostelić, ki na poti branjenja velikega kristalnega globusa še vedno drži drugo mesto, a je vendarle veliko vprašanje, kako konkurenčen bo Hrvat po ekspresni rehabilitaciji po operaciji kolena.

Medtem ko si bo Hirscher, ki je v začetku tedna podpisal novo pogodbo z Atomicom in bo na smučeh omenjenega avstrijskega proizvajalca tekmoval vsaj do leta 2016, ugodno izhodišče pred velikim finalom v Schladmingu skušal priboriti na pokalu Vitranc, pa bo za Feuza v marsičem odločilen že bližajoči se podaljšani hitrostni konec v Kvitfjellu. Po sila skromni beri v Crans Montani bodo namreč tri tekme v norveškem olimpijskem središču (dva superveleslaloma in smuk) zanj zadnja prava priložnost, da preskoči tekmeca in okrepi svoj položaj. Na treningih ni pretirano blestel, zato pa je lani dokazal, da mu teren v Kvitfjell ugaja. Na Norveškem je namreč lani slavil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu in bil ob tem še enkrat tretji.

Ne spreglejte