Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 1. 2009,
21.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 11. 1. 2009, 21.59

8 let

Na Pohorju Morison v finalu premagal Flandra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kanadčan Matiew Morison je zmagal na paralelni tekmi deskarjev na snegu po 45. Zlati lisici na Pohorju v Mariboru.

V finalu je nekdanji mladinski svetovni prvak premagal aktualnega svetovnega prvaka v paralelnem veleslalomu Roka Flandra.

Morison je Flandra na prvi finalni progi premagal za 1,42 sekunde, na drugi pa je izgubil za 1,22 sekunde, kar pa je bilo dovolj za zmago. V malem finalu za tretje mesto je Slovenec Žan Košir ugnal Kanadčana Jaseyja Jaya Andersona, ki je leta 2005 postal svetovni prvak v slalomu in veleslalomu, slalomski prvak pa je bil še leta 2001. Košir je Andersona premagal že v prvem krogu, iz katerega se je po odločitvi gledalcev v nadaljevanje kot srečni poraženec uvrstil tudi Kanadčan. V tekmi za peto mesto je Jure Hafner, tretji Slovenec, ugnal Gilesa Jaqueta iz Švice, svetovnega prvaka iz leta 2001, ki je sedaj trener slovenske reprezentance.

Devetindvajsetletni Flander se je predstavil zadnjič pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo od 18. do 24. januarja v mestu Gangwon v Južni Koreji. Tam bo branil veleslalomsko zmago in bronasto odličje v slalomu, ki ju je osvojil na SP leta 2007 v Aosti. "Po pljučnici, ki sem jo prebolel, sem se ponovno lahko posvetil treningom. Vadba je bila tako intenzivna, da sem že pošteno utrujen in pred SP si sedaj želim le še spočiti. Drugo mesto, ki sem ga dosegel 7. januarja v Kreischbergu, mi je dvignilo samozavest, saj bi bilo drugače zame zelo težko oditi na SP, ne da bi prej dosegel vrhunski izid. Poleg tega smo bili v Kreischbergu Slovenci uspešni kot ekipa, saj je bil Žan Košir tretji, Rok Marguč pa četrti. Današnjo 'šov' tekmo na Pohorju pa jemljem bolj za sprostitev," je pojasnil Flander.

Na tekmi z nagradnim skladom 7.000 evrov se je zbrala peterica deskarjev na snegu v alpskih disciplinah, ki jih je povabil Flander. Manjkala sta Avstrijec Sigi Grabner, bronasti na olimpijskih igrah v Torinu in svetovni prvak leta 2003 v paralelnem veleslalomu, ter njegov rojak Benjamin Karl, branilec naslova prvaka v svetovnem pokalu. Namesto njiju sta nastopila Košir in Hafner. V prvem krogu so tekmovalci vozili le po eno vožnjo, od polfinala naprej pa so tekmovali na izpadanje v dveh vožnjah. Športni dogodek je popestrila skupina Murat & Jose.

Ne spreglejte