Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 1. 2009,
12.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 28. 1. 2009, 12.31

8 let, 5 mesecev

Mazejeva pripravljena na vrhunec sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zdravstveno stanje Tine Maze se je pred ključnim delom sezone popravilo, tako da je najboljša slovenska alpska smučarka zadnjih let pripravljena na mini-generalko pred svetovnim prvenstvom.

Kot vse kaže, je bilo slabo počutje zmagovalke sedmih tekem svetovnega pokala, ki je ob koncu enotedenskega programa v Cortini d'Ampezzo povzročalo skrbi njenemu taboru, le posledica utrujenosti. Po krajšem počitku se namreč Tina Maze počuti precej bolje, tako da je pripravljena na sobotni superveleslalom v Garmisch-Partenkirchnu, ki bo hkrati tudi generalka pred svetovnim prvenstvom. Le-to se bo prihodnji torek začelo prav s superveleslalomom deklet.

Mazejeva bo formo pred bavarsko preizkušnjo pilila na krajšem treningu v Avstriji, natančneje na smučišču Hinterreit. Zanimivo je, da se v omenjenem zimsko-športnem središči v bližini kraja Maria Alm pripravljala tudi pred mariborsko Zlato lisico, kjer je nato ugnala vso veleslalomsko elito. Sicer pa bo 25-letna osamosvojena članica slovenske reprezentance v Garmisch odpotovala po dobro popotnico pred Val d'Iserom, s katero bi popravila tudi vtis po ponesrečenem superveleslalomskem nastopu v Cortini, hkrati pa tudi na spoznavanje terena, na katerem bo leta 2011 potekalo svetovno prvenstvo.

Ne spreglejte