Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
3. 3. 2013,
15.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 3. 3. 2013, 15.53

8 let

Massi: Mati idiotov je vedno noseča

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V taboru Tine Maze po grozilnem pismu še zdaleč ne morejo ostati povsem ravnodušni. ''Tega res ne potrebujemo,'' pravijo.

Andrea Massi je novinarjem vedno rad postregel z načrtom treningov in potovanj med tekmami svetovnega pokala. A po treh preizkušnjah v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je njegova varovanka med drugim podrla tudi točkovni rekord Hermanna Maierja, je bil bolj zadržan. Razlog je kot na dlani. Čeprav grozilnega pisma, v katerem je neznanec Tini Maze grozil s smrtjo, nikakor ne želi napihovati in sejati dodatnega nemira, pa vendarle meni, da še zdaleč ne gre zgolj zamahniti z roko. ''Res je, bom nekoliko bolj skrivnosten in ne bom razkrival naših načrtov. Za vse nas je to nekaj novega in predvsem nekaj povsem neprimernega. Nimam pravega komentarja. V Italiji imamo lep pregovor, ki pravi, da je mati idiotov vedno noseča. Morda je primeren za ta položaj,'' je dejal Massi.

In kaj se je ob robu treh tekem v bavarskem olimpijskem središču pravzaprav dogajalo? Na elektronski naslov lokalnega kluba oziroma organizatorja tekem je priromalo pismo, v katerem so bile jasno razvidne grožnje najboljši smučarki svetovnega pokala. Nemci vsega skupaj niso želeli pomesti pod preprogo, temveč so o neljubem sporočilu obvestili policijo in Tinin tabor. ''Pohvaliti gre gostitelje in policijo. Hitro so se odzvali in odlično poskrbeli za varnost. Kako naprej, ne vem. To je zame nekaj novega. Slišal sem, da se je to v preteklosti dogajalo tudi v drugih taborih. Žal je šla v našem primeru zgodba hitro v javnost. Precej lepše bi bilo, če bi se pisalo in govorilo o velikanski prednosti v svetovnem pokalu. To ni šala. Ni prijetno. Tega res ne potrebujemo. Upam le, da bodo to osebo prijeli in jo kaznovali,'' je besede iskal vodja tekmovalne ekipe prve dame svetovnega pokala.

Ne spreglejte