Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 10. 2008,
23.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 25. 10. 2008, 23.04

8 let

Marko Grilc tik za elitno deseterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na uvodni tekmi za svetovni pokal v skokih prostega sloga v Londonu je v večernem finalu zmagal Finec Peetu Piiroinen Peterici slovenskih deskarjev preboj med elitno deseterico ni uspel.

Izmed Slovencev se je najvišje uvrstil Ljubljančan Marko Grilc, ki je pristal tik za finalisti, na enajstem mestu. Enainsedemdeset deskarjev iz sedemnajstih držav se je v popoldanskih kvalifikacijah merilo za deset mest v večernem finalu. Spodletelo je mnogim zvenečim imenom. Tako v finalu med drugimi ni bilo Fincev Rista Matille, Janneja Korpija, pa Američana Danny Kassa in tudi nobenega od petih Slovencev. Še najbližje finalu je bil povratnik na tekme FIS Marko Grilc, ki je bil v prvi kvalifikacijski skupini šesti. Kljub absolutno osmemu izzidu kvalifikacij je ostal brez finalnih nastopov in tekmo končal na enajstem mestu. Da bodo na naslednjih tekmah ob idelani izvedbi skokov kandidati za deseterico, so dokazali tudi Domen Bizjak (17.), Matevž Petek (21.) in Luka Jeromel (25.), Matevž Pristavec pa je tokrat končal nekoliko bolj v ozadju, na 59. mestu. ''Razočaran sem, saj vem da zmorem precej več. Če pri pristanku ne bi nekoliko podrsal z roko bi bil z 'backside rodeo 9' vsekakor v finalu.'', je s svojim petdesetim nastopom na tekmi svetovnega pokal nezadovoljen lani tretje uvrščeni v skupnem seštevku skokov prostega sloga Matevž Petek. Petindvajsetletni Celjan na naslednjih tekmah meri visoko, poleg omenjenega trika pa ima ''na zalogi'' še ''backside 10''.

Zmagal je Finec Peetu Piiroinen. Za zmagovalcem skupnega seštevka svetovnega pokala z leta 2007 je končal lanskoletni lastnik malega krostalnega globusa Avstrijec Stefan Gimpl, tretje mesto pa je pripadlo Švicarju Benediktu Nadigu, ki je po januarski tekmi v Gradcu dosegel še drugo uvrstitev med najboljše tri. Nagrada za njaboljši trik dneva ''double backflip late backside 180'' je pripadla Američanu Scottyju Lagu, ki je sicer tekmo končal na devetem mestu. Naslednja tekma skokov prostega sloga za svetovni pokal bo na sporedu 22.11. v Stockholmu.

Ne spreglejte