Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 4. 2010,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 22. 4. 2010, 8.59

8 let

Majdičeva še ne ve, ali bo tekla ali pekla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V zadnjih dneh je bila najslavnejša začasna prebivalka Vipave bronasta tekačica z letošnjih zimskih olimpijskih iger Petra Majdič.

V času obveznega vojaškega usposabljanja se še ni odločila, ali bo nadaljevala športno pot.

Del drugega dne obveznega letnega usposabljanja pripadnikov športne enote Slovenske vojske v Vipavi smo skupaj z našimi šampioni preživeli tudi novinarji, v ospredju pozornosti pa je bila najbolj vroča športnica letošnje zime, bronasta smučarska tekačica z olimpijskih iger v Vancouvru Petra Majdič. Že skoraj 31-letna športnica je med vadbo streljanja delovala suvereno, kar zaradi njenega izjemnega značaja (do odličja je prišla z zlomljenimi rebri in predrto pljučno steno) in devetletnih izkušenj v športni enoti, ni presenetljivo. Potrpežljivo je odgovarjala tudi na vprašanja.

Najbolj aktualno vprašanje je, ali bo še nadaljevala športno pot: "Nisem se še odločila, ali jo bom nadaljevala. Ni še pravi trenutek. Najprej se moram odpočiti od snega in treningov, nekoliko zadihati normalno življenje ter do konca pozdraviti poškodbo z olimpijskih iger, potem pa bo padla odločitev. Trenutno so možnosti, da bi še tekmovala, približno enake temu, da bi se vrnila v normalno življenje in - recimo - pekla jabolčne zavitke, kar rada počnem."

Še čuti posledice padca

Dva meseca po njenem spektakularnem olimpijskem padcu, po katerem je kljub poškodbi še zmogla priti do odličja, so posledice še občutne: "Pri manjših obremenitvah bolečin ne čutim, ne smem pa še delati vaj za moč - posebej ne sklec in trebušnjakov. V maju bo počasi prišlo na vrsto tudi to. Za mano je šele prvi del splošne fizične vadbe. Kar v redu je, saj sem v torek vojaški preizkus teka na 3200 metrov opravila v okviru pričakovanj delodajalcev, a ni bilo lahko."

Petra je poudarila ekipni duh, ki vlada v športni enoti, kjer si športniki, sicer vajeni tekmovanj, pomagajo med seboj, da bi s sodelovanjem dosegli dober skupni rezultat pri vsakem usposabljanju. Vrhunski šport in vojska imata približno toliko vzporednic kot razlik: "Ni težav s prilagajanjem, ker smo vajeni trdo delati in poslušati. Hierarhija je tudi v vrhunskem športu, le da je tam je poveljujoči trener.''

Ne spreglejte