Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 1. 2018,
14.33

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gloria Kotnik Rok Marguč

Nedelja, 28. 1. 2018, 14.33

6 let, 2 meseca

Bansko, paralelni veleslalom (ženske)

Sijajna forma Glorie Kotnik pred odhodom na olimpijske igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Gloria Kotnik | Foto Sportida

Foto: Sportida

Deskarka Gloria Kotnik je tudi na drugem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v Banskem nadaljevala serijo odličnih rezultatov, ki jo je začela na Rogli. Drugič v karieri se je uvrstila v polfinale, še drugič v tem letu je zasedla četrto mesto, kar je tudi njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.

Velenjčanka je izgubila mali finale proti Nemki Selini Jörg, ki je bila zanjo usodna že v četrtfinalu prve tekme v Banskem, pred tem je bila od nje v polfinalu boljša Nemka Ramona Theresa Hofmeister. V osmini finala je Slovenka, sicer peta v kvalifikacijah, premagala Nemko Carolin Langenhorst, v četrtfinalu pa Avstrijko Sabine Schöffmann.

Na koncu je svojo četrto zmago v karieri vknjižila Avstrijka Julia Dujmovits, drugo mesto je zasedla Hofmeistrova, ki je v četrtfinalu vodilni v svetovnem pokalu Čehinji Ester Ledecka prizadejala prvi letošnji poraz na paralelnih veleslalomih.

Uspeh je dopolnil Rok Marguč

Uspeh Kotnikove je z osmim mestom zaokrožil Rok Marguč, ki je tak prekinil črn niz slabih rezultatov, ki so mu že močno načenjali samozavest. Celjan je bil v kvalifikacijah 15., v osmini finala po odličnem spodnjem delu za desetinko sekunde ugnal avstrijskega šampiona Benjamina Karla, nato pa ga je zaustavil domačin Radoslav Jankov.

Rok Marguč je prekinil črn niz. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Rok Marguč je prekinil črn niz. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slednji je na koncu zasedel četrto mesto, v malem finalu ga je premagal Avstrijec Andreas Prommegger. Veliki finale je dobil vodilni v svetovnem pokalu Švicar Nevin Galmarini, ki je bil boljši od Italijana Edwina Corattija.

Preostala Slovenca sta obstala v kvalifikacijah. Jure Hafner je zasedel 24., Tim Mastnak pa 45. mesto. To je bila zadnja tekma pred olimpijskimi igrami v Pyeongchangu.

Ne spreglejte