Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
1. 10. 2010,
11.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 11.30

8 let

Koblar: Ledeniška ekipa po pregledni tekmi

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener za tehnični disciplini ženske reprezentance Jernej Koblar bo tretjo potnico na uvodno tekmo nove sezone, na kateri bo ob Mazejevi zanesljivo nastopila tudi Drevova, določil po pregledni tekmi.

Jernej Koblar je kot aktivni tekmovalec kar šestkrat nastopil na uvodni tekmi sezone v Söldnu, čez tri tedne pa bo na ledeniku Rettenbach debitiral še kot odgovorni trener za tehnični disciplini. S katerimi dekleti bo prebil led, bo uradno naznanil po treningu 18. oktobra, dejstvo pa je, da je odprto le še eno vprašanje. Tine Maze kot najmočnejšega slovenskega orožja - tako kot že njegovi trenerski predhodniki - nima pod svojim okriljem, zagotovljeno mesto na tekmi ima tudi Ana Drev. "Na podlagi treningov in pa pregledne tekme bom določil še tretjo potnico v Sölden. Žal mi je, da je kvota tako omejena. Lepo bi bilo, če bi imeli večjo kvoto, saj nekatera dekleta na treningih že kažejo dobro raven smučanja," pravi Koblar, ki pa se ob tem seveda dobro zaveda, da je število mest posledica nič kaj zavidljivih predhodnih sezon, za katere so bile ob številnih poškodbah značilne tudi redne trenerske menjave in strmo padajoča krivulja. V minuli zimi je tako ob Mazejevi do točk svetovnega pokala prišla zgolj Maruša Ferk, ki je prav gotovo tudi osrednja favoritinja za söldensko vstopnico.

Mladi ekipi se še vedno ni pridružila Mateja Robnik, Koblarja pa veseli, da poletje ni prineslo novih poškodb. Nekaj manjši težav je imela le Drevova, ki pa je prav na zadnjih treningih znova ujela pravi veleslalomski ritem. "Anine težave niso hujše narave. Občasno so pojavijo bolečine tetive, zato izpusti kakšno vožnje, poleg tega pa mora hladiti boleče mesto. Novih poškodb si res ne želim, saj je imela ekipa s tem v preteklosti res preveč težav. Tudi rekonvalescentke se uspešno vračajo. Kot trenerja me veseli, da dekleta prizadevno trenirajo, dobro pa je tudi vzdušje. Na začetku so bile punce nekoliko izgubljene, morda tudi zaradi dolgega premora. Zdaj pa delamo v pravo smer," pravi nekdanji reprezentant, ki se je skupaj s trenerjem za hitri disciplini Gregorjem Šparovcem in združeno ekipo deklet, v kateri je tudi mlajša skupina evropskega pokala, ravno vrnil iz Saas Feeja, že kmalu pa ga čaka nova pot. "Če nam bo vreme naklonjeno, bo starejša skupina prihodnji teden potovala na trening v Stelvio, zadnji del priprav pred začetkom sezone pa bomo opravili na ledeniku Mölltal," je kratkoročni načrt razkril Koblar.

Ne spreglejte