Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 6. 2015,
9.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Katja Višnar tek na smučeh

Ponedeljek, 1. 6. 2015, 9.51

7 let, 12 mesecev

Katja Višnar bo zibala: Nič ne bom prehitevala dogodkov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska tekačica na smučeh Katja Višnar bo za nekaj časa prekinila športno kariero. 31-letna športnica z Bleda je namreč v veselem pričakovanju.

Trenutno najboljša slovenska šprinterka v klasični tehniki, ki zadnja leta živi na Norveškem, že nekaj časa prijateljuje z norveškim tekačem Olo Vignom Hattestadom. Na njuni skupni poti pa sta se odločila za velik korak, saj pričakujeta svojega prvorojenca. Veliki dogodek se bo zgodil konec novembra.

Poslušala bom svoje telo

Katja je na tiskovni konferenci kar sijala od sreče in bila presenečena nad številčnim obiskom sedme sile ter otroškimi posteljami, ki so bile razstavljene sredi sobe. "Ravno gledam, kaj ste mi pripravili," so bile prve besede, potem si je vzela nekaj časa in nadaljevala: "Konec novembra se bo moja sezona začela v malo drugačni vlogi. Z Olo bova postala starša, kar pomeni, da bo moja sezona potekala brez tekem. Tokrat bom bolj navijačica. Veselim se že mesecev, ki prihajajo," je povedala slovenska tekačica na smučeh, ki se je pred nekaj dnevi vrnila s priprav.

"Uživam v tem obdobju in tudi dobro se počutim. Vesela sem, da sem lahko še vedno kolikor toliko aktivna. Vsek skupaj je bolj sproščeno, ker pred sabo nimam sezone. Aprila sem bila nekoliko utrujena, vendar je to za mano in se spet dobro počutim. V bistvu lahko še vedno treniram vsak dan, ampak po nekoliko prilagojenem programu. Bolj previdna sem na rolkah in kolesu. Poslušala bom svoje telo in dokler bom lahko aktivna, bom vztrajala," je z nasmehom na obrazu razlagala Gorenjka.

Želi nastopiti na svetovnem prvenstvu v Lahtiju

V reprezentanci jo bodo pogrešale predvsem mlade tekmovalke, saj jim je med sezono velikokrat pomagala z nasveti. "V takšni ekipi, kot je naša, se zagotovo pozna, če ena manjka. Smo ekipa, kjer se veliko učimo ena od druge. Prav tako imamo znotraj ekipe pravo konkurenco. Zdaj je v ekipi že kar nekaj deklet, tako da me morda ne bodo tako pogrešale. Bo pa zagotovo pozimi nekoliko lažje za serviserje, ker bo ena manj," je nekoliko v šali povedala Katja, ki ima v teku na smučeh še vedno visoke cilje. "Ena sezona bo hitro naokoli. Računam, da se bomo vrnila v sezoni, ko bo svetovno prvenstvo v Lahtiju leta 2017. Mislim, da bo moje telo takrat že pripravljeno na tekmovanja, vendar bom vsekakor dala času čas. Nič ne bom prehitevala dogodkov. Časa imam dovolj," je sklenila Katja.

Lani je dosegla najboljšo slovensko uvrstitev

Katja Višnar je v letošnji sezoni dosegla najboljšo slovensko uvrstitev, potem ko je na svetovnem pokalu v Ruki zasedla drugo mesto. Precej visoke cilje je imela tudi svetovnem prvenstvu v Falunu, kjer je v svoji paradni disciplini tekmovanje končala na zanjo skromnem 11. mestu. Višnarjeva se je dvakrat udeležila olimpijskih iger. Najboljšo uvrstitev pa je dosegla lani v Sočiju, ko je bila v šprintu deveta.

Ne spreglejte