Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
5. 2. 2008,
21.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 5. 2. 2008, 21.16

8 let

Jerman: Po počitku v lov za najboljšimi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski smučar Andrej Jerman je vendarle nekoliko zadihal po napornem januarju. Kmalu pa ga že čaka vstop v zadnji del uspešne sezone. In to z visokimi cilji.

Andrej Jerman je slovenske ljubitelje alpskega smučanja nazadnje navdušil v Chamonixu, kjer je na smuku dosegel najboljšo letošnjo uvrstitev – tretje mesto. Uspeha v Franciji se seveda še kako dobro spominja, saj je od tega minilo vsega dober teden. "Uspeh v Chamonixu mi pomeni veliko. Lahko rečem, da je to tretje mesto krona moje sezone. Verjetno bi se še kdaj zavihtel tako visoko, vendar delam preveč napak in ne sestavim tiste optimalne vožnje. V takšni konkurenci se to pač takoj kaznuje in slovo od stopničk je neizbežno," je pred množico novinarjev, ki je v torek obiskala poslopje Smučarske zveze Slovenije na Podutiški ulici, dejal "Jerry".

V boj za visoka smukaška mesta

Jerman si je po naporni januarski turneji privoščil nekajdnevni počitek, kmalu pa bo zavihal rokave in se na zadnjih treh smukih ter superveleslalomih podal v lov za najboljšimi. V smukaški razvrstitvi je 29-letni Tržičan na petem mestu (241 točk).

V prvem planu je lov na četrto mesto (zaostanek za 37 točk), ni pa izključil niti boja za stopničke, ki so v tem trenutku oddaljene za 102 točki. "Če bi želel končati sezono med prvimi tremi, potem bi moral tudi zmagati na kateri od tekem. Lani sem denimo v Garmischu v dveh dneh osvojil kar 180 točk. Nič ni izključeno, so pa te napovedi nehvaležne. Pomembno bo, da bom vozil po svojih najboljših močeh. Počutim se dobro, material je tudi konkurenčen," je optimističen Jerman, ki je s svojo konstantnostjo postal pravi vzor za mlajše tekmovalce.

Kanada je potrata denarja in izguba časa

Najboljši slovenski smučar bo po počitku odpotoval v sosednjo Avstrijo, kjer bo na treningih skušal zadržati dobro pripravljenost, nato pa ga šele 21. februarja čaka naslednja preizkušnja v hitrih disciplinah.

Naslednja postojanka za najboljšega slovenskega smučarja v svetovnem pokalu je Kanada, natančneje Whistler, kjer bo vozil superveleslalom. Prav ponovna selitev čez lužo pa Jermanu ne godi in je nekoliko jezen na Mednarodno smučarsko zvezo, saj se mu zdi, da je to potovanje za vse izguba časa ter denarja. Sploh pa si raje ne predstavljamo, kak debakel bi bil, če bi organizatorjem v Kanadi nagajalo še vreme.

Verjetno bi bilo za Jermana veliko bolj spodbudno, če bi namesto v Kanado tekmovalci v hitrih disciplinah tako kot lani odpotovali v Garmisch-Partenkirchen, kjer je slovenski šampion 23. februarja osvojil prvo zmago v svetovnem pokalu, le dan kasneje pa še drugo mesto - prav tako v smuku. "Garmisch mi bo za vedno ostal v lepem spominu. Res, da letos tam ni smuka, vendar verjamem vase in vem, da dobro smučam ter sem blizu najboljšim. Uspeti mi mora le vožnja brez napak," je optimistično zaključil Jerman.

Ne spreglejte