Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 11. 2008,
16.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 18. 11. 2008, 16.57

8 let

Gorza v pričakovanju dobrega rezultata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski veleslalomski mojster Aleš Gorza uspešno okreva po poškodbi, zaradi katere je bil dober mesec odsoten z belih strmin.

Poškodba je Gorzo stala tudi nastopa na uvodni veleslalomski tekmi sezone v avstrijskem Söldnu. V četrtek se odpravlja v Kanado, kjer se bo pripravljal za naslednjo tekmo svetovnega pokala v superveleslalomu.

Črnjan se je poškodoval 16. oktobra na kondicijskem treningu med igranjem nogometa pred prvo tekmo sezono v Söldnu. Takrat so preiskave pokazale, da gre za nategnjeno stransko križno vez v levem kolenu. Še vedno ga malce zaboli, ko ima pokrčeno ali stegnjeno nogo, sicer pa je stanje veliko boljše, kot je bilo pred 14 dnevi. "Vračam se nazaj na smuči in odhajam v četrtek v Kanado. Če bo poškodba pustila poseldice, bom videl, ko bom začel s treningi. Prepričan sem, da bom potreboval še kak dan, da se vrnem. Če ne bo bolečin, pa bi bil lahko že po enem tednu tako dobro pripravljen kot pred poškodbo," je dejal Aleš Gorza.

Gorze ne skrbi, kako bo nadomestil veleslalomski izpad na začetku sezone. Najbolje bi bilo tekmo v Söldnu nadomestiti v Beaver Creeku z vrhunskim rezultatom. "Tako bi najlažje prebolel izpad tekme. Če ne bo bolečin in se bom počutil močnega in zdravega, mislim da bi lahko dosegel dober rezultat," je samozavesten najboljši slovenski veleslalomist.

Vodja moške reprezentance Urban Planinšek je dejal, da so na treningu v Kanadi v zimskošportnem središču Nakiska že od prejšnjega torka Alek Glebov, Andrej Jerman, Andrej Križaj, Rok Perko in Andrej Šporn, ki se pripravljajo na naslednjo tekmo svetovnega pokala v kanadskem Lake Louisu, kjer bosta na sporedu smuk in superveleslalom. Zatem bo na vrsti še superveleslalom v ameriškem Beaver Creeku. Planinšek dvomi, če se bo lahko Gorza preizkusil v smuku, vsekakor pa stavi na Gorzo in Jermana v superveleslalomu, v katerem se jima bodo pridružili še trije smučarji. Na smukaško strmino pa bosta po napovedih Planinška poleg Jermana in Perka šla še dva smučarja. "Podlaga za nastop na superveleslalomu v Beaver Creeku bodo rezultati iz Lake Louisa," je zaključil Planinšek.

Ne spreglejte