Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 4. 2009,
9.28

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 30. 4. 2009, 9.28

8 let, 5 mesecev

Francozi in Norvežani razkrili karte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pri norveški in francoski smučarski zvezi so potrdili sezname alpskih reprezentanc za tekmovalno sezono 2009/10, katere vrhunec bodo olimpijske igre v Vancouvru.

Zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Aksel Lund Svindal bo tudi v olimpijski sezoni prvi mož norveške reprezentance. V slednji bo v olimpijski sezoni vsega ducat smučarjev in smučar, vključujoč tekmovalce evropskega pokala. Poleg Svindala bodo na najvišji ravni nastopali še Kjetil Jansrud, Truls Ove Karlsen in Lars Myhre, v evropskem pokalu pa še Iver Bjerkestrad, Kristian Haug, Markus Nilsen in Espen Lysdal. Pri dekletih bosta ekipi združeni, na seznamu pa so le štiri tekmovalke: Lotte Smiseth Sefested in "družinsko podjetje" Loseth (Lene, Nina, Mona).

Reprezentančni seznam so predstavili tudi Francozi, ki so poskrbeli za nekaj trenerski zamenjav. Potem ko se je Jacques Theolier preselil v Italijo, je moško ekipo prevzel Frederic Perrin. Odmevna okrepitev pa je tudi švicarski trener Patrice Morisod. Sicer pa bodo francoske barve v vseh reprezentancah v olimpijski sezoni branili Yannick Bertrand, Patrick Bourgeat, Joan Clarey, Pierre Emmanuel Dalcin, Guillermo Fayed, Sebastien Pichot, David Poisson, Adrien Theaux, Alexandre Anselmet, Gauthier de Tessieres, Thomas Fanara, Jean-Baptiste Grange, Julien Lizeroux, Thomas Mermillod Blodin, Steve Missillier, Cyprien Richard in Stephan Tissot pri fantih ter Ingrid Jacquemod, Marie Marchard-Arvier, Aurelie Revillet, Marion Rolland, Saundrine Aubert, Taina Barioz, Anne-Sophie Barthet, Olivia Bertrand, Claire Dautherives, Nastasia Noens in Tess Worley pri dekletih.

Ne spreglejte