Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2022,
13.58

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Jure Hafner deskanje

Četrtek, 24. 11. 2022, 13.58

1 leto, 4 mesece

Deskarji v paralelnih disciplinah brez decembrskih tekem v Livignu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Livigno | Zaradi pomanjkanja snega so pri Fis morali odpovedati tekme v paralelnem deskarskem slalomu in veleslalomu v začetku decembra v Livignu. | Foto Pixabay

Zaradi pomanjkanja snega so pri Fis morali odpovedati tekme v paralelnem deskarskem slalomu in veleslalomu v začetku decembra v Livignu.

Foto: Pixabay

Mednarodna smučarska in deskarska zveza (Fis) je v sredo sporočila, da tekem v paralelnem veleslalomu in slalomu, ki bi morali biti na sporedu prvi decembrski vikend v italijanskem Livignu, zaradi slabih snežnih razmer ne bo, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Določen je že nadomestni termin, tekmi bosta na sporedu 7. in 8. marca prihodnje leto. Uvodni tekmi svetovnega pokala v paralelnih disciplinah bosta tako teden dni kasneje, kot je bilo predvideno, in sicer 10. in 11. decembra v nemškem Winterbergu.

Razlog za prestavljene tekme v Livignu je suha jesen in posledično pomanjkanje snežnih padavin. Na prizorišču, ki bo leta 2026 gostilo deskarske olimpijske preizkušnje, bosta tako premierni tekmi za svetovni pokal na sporedu 7. in 8. marca prihodnje leto, teden dni pred zaključnim veleslalomske sezone na Rogli.

 Jure Hafner je novi strokovni vodja paralelnih disciplin. | Foto: STA/Nace Hočevar Jure Hafner je novi strokovni vodja paralelnih disciplin. Foto: STA/Nace Hočevar

Hafner: Odpoved tekem nam ni prekrižala načrtov

"Odpoved nam ni prekrižala načrtov. Dobili smo kakšen dan več za snežni trening. Naslednji teden odhajamo v avstrijski Lech, kjer bomo že lahko trenirali na umetnem snegu. Vsaj do četrtka bomo tam, sledi nekaj dni aktivnega počitka, nato pa bomo pred odhodom v Winterberg opravili še en sklop snežnih treningov," je dejal Jure Hafner, strokovni vodja paralelnih disciplin.

Za zdaj lokacija za treninge pred tekmami v Winterbergu še ni znana, Hafner je poudaril, da se bodo prilagajali vremenskim razmeram in iskali najboljšo rešitev v danem trenutku.

Ne spreglejte