Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 10. 2008,
9.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 9. 10. 2008, 9.04

8 let

Deskarji alpinci začenjajo sezono v dvorani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Deskarji bodo prvi zimski športniki, ki bodo začeli novo sezono svetovnega pokala.

Prva tekma jih čaka že v petek, že četrtič zapored bo uvodna tekma v nizozemski dvorani v Landgraafu, pomerili se bodo v paralelnem slalomu. Slovenska zasedba bo standardna, največja pričakovanja pa ima gotovo Rok Flander, ki samozavestno napoveduje odlično sezono.

Deskar iz Dragočajne, ki bo letos branil naslov svetovnega prvaka v paralelnem veleslalomu, je prepričan, da so Slovenci storili še korak naprej, za kar naj bi bil zaslužen predvsem profesionalen odnos novega trenerja Švicarja Gillesa Jacqueta.

"Treningi so bili odlični, tako na Zermattu kot zadnje dni v dvorani v belgijskem Peeru. Komaj čakamo, da se začne sezona, čeprav prva tekma še ne bo pokazatelj stanja, saj zaradi specifične, položne proge rezultati niso najbolj realni. Na položni progi že ene same napake, enega samega napačnega zamaha z roko ne moreš več popraviti, tako da so tu rezultati vedno presenetljivi. Je pa res, da so letos prireditelji vendarle poskrbeli za nekoliko težjo progo, saj so ji dodali še eno prelomnico. Pravih primerjav z drugimi tekmovalci še nisem imel, zato še toliko bolj nestrpno pričakujem petkov obračun," komaj čaka na prvo tekmo Flander, ki je sicer bolj zadovoljen s formo v veleslalomu kot pa v slalomu.

Svetovni prvak iz Arose pa ni dobre volje samo zaradi dobrih treningov v pripravljalnem obdobju, ampak tudi zaradi zdravstvenega stanja in opreme, ki mu je v zadnjem letu delala velike preglavice. Očitno pa so zdaj pri Kästleju vendarle izdelali deske po njegovem okusu, tako da upa, da bo težav manj oziroma, da jih sploh ne bo.

"Lani sem zaradi težav z zdravjem in opremo na koncu izgubil nekaj poleta. Zato upam, da se težave ne bodo ponovile. V svetovnem pokalu merim na kolajno v skupnem seštevku, nikogar se ne bojim. Lani so mladi Avstrijci na čelu z Benjaminom Karlom blesteli ob koncu, toda imeli so precej sreče. Predvsem zaradi tega, ker sva imela jaz in Matthieu Bozzetto veliko težav, Švicar Simon Schoch pa se je poškodoval na začetku sezone. Prav tem izkušenim tekmovalcem, med katere sodim tudi sam, pripisujem več možnosti za vrhunske dosežke kot pa Avstrijcem. Izmed naših severnih sosedov bo po mojem mnenju še najbolj nevaren Sigi Grabner," napoveduje favorite za najvišja mesta Flander, lani peti v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Po podatkih iz slovenskega tabora so najboljšemu Slovencu preostali reprezentanti za petami, posebno Rok Marguč in Žan Košir, manjka pa jim predvsem konstantnosti. Vsekakor pa je za pričakovati, da Flander ne bo vedno najboljši slovenski reprezentant, tako kot ni bil niti v prejšnjih letih, ko so ga znali premagovati tako Marguč, Košir kot tudi Izidor Šušteršič. V ženski konkurenci bo še korak naprej poskušala storiti Glorija Kotnik, ki se je ob koncu lanske sezone težje poškodovala.

Ne spreglejte