Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2013,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 12. 2013, 11.12

8 let

Björgnova vrnila udarec Kowalczykovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen (27:28,1) je zmagovalka teka na 10 kilometrov za svetovni pokal v Kuusamu.

Drugo mesto je na zasledovalni tekmi osvojila Švedinja Charlotte Kalla (+0,8), tretja pa je bila Norvežanka Therese Johaug (+1,3). Slovenske so danes znova ostale brez točk svetovnega pokala, še najbližje pa je bila znova mlada Čebaškova, ki je z 31. mestom za dobro sekundo zgrešila najboljšo trideseterico. Danes sta nastopili še dve Slovenki, Barbara Jezeršek je bila 37. (+2:52,2), Katja Višnar pa 59. (+4:11,3).

Do danes vodilna na "trojčku v Ruki" Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki je zmagala na uvodnem klasičnem sprintu v petek in sobotni klasični preizkušnji na pet kilometrov, je bila četrta (+30,9). Čeprav se je na progo podala s precejšnjo prednostjo pred zasledovalkami, pa so te z močnejšo prosto tehniko prednost hitro izničile, Poljakinja pa se je morala zadovoljiti s četrtim mestom.

"Imela sem približno 25 sekund zaostanka za Kowalczykovo, tesno sta mi sledili tudi Therese Johaug in Charlotte Kalla, zato sem vedela, da moram teči svojo dirko. Ko sem videla, kako mi Charlotte in Therese sledita, sem vedela, da moram pritisniti in vedela sem, da bom imela dober finiš. Tekla sem svojo dirko in uspela zmagati," je po četrti zaporedni zmagi v Ruki dejala Bjoergnova. Svetovni pokal smučarskih tekačic se je doslej štirikrat začel v Kuusamu in štirikrat ga je osvojila prav Norvežanka.

Današnje točke so štele dvojno, Bjoergnova pa si je s to zmago zagotovila tudi vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima 309 točk, 48 točk prednosti pred drugouvrščeno Kallovo. Edina s točkami med Slovenkami je Višnarjeva, ki jih je 32 prejela s petkovim sedmim mestom na uvodnem sprintu in je 28. na lestvici.

Ne spreglejte