Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 2. 2021,
16.10

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Anais Chevalier Tiril Eckhoff Pokljuka 2021 Pokljuka 2021

Nedelja, 14. 2. 2021, 16.10

3 leta, 2 meseca

BIATLON SP 2021 (ZASLEDOVALNA TEKMA, ŽENSKE – 10 km)

Norvežanka še tretjič zlata, spet presenečenje iz Avstrije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Pokljuka Tiril Eckhoff | Tiril Eckhoff je na Pokljuki osvojila že tri zlate medalje. | Foto Reuters

Tiril Eckhoff je na Pokljuki osvojila že tri zlate medalje.

Foto: Reuters

Norveška biatlonka Tiril Eckhoff je po zmagi na sprinterski preizkušnji slavila tudi na zasledovanju na 12,5 km in po zmagi Norveške v mešani štafeti osvojila še tretje zlato na svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Drugo mesto je zasedla Avstrijka Lisa Theresa Hauser (+ 17,3/1), tretja pa je bila Francozinja Anais Chevalier-Bouchet (+ 33,0/2).

Najboljši tekmovalki v sprintu, Eckhoffova in Chevalier-Bouchetova sta po dveh streljanjih ohranili prvi dve mesti, iz ozadja pa sta sprva pritiskali predvsem Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland in Nemka Franziska Preuss, ki sta takrat še ostali v boju za odličja.

V močnejšem vetru je bilo ob streljanju v stoje pričakovati več napak in premikov po razpredelnici, a sta Eckhoffova in Chevalier-Bouchetova vseeno še tretjič skupaj odšli s strelišča. Hitro pa sta se naprej prebijali Hauserjeva in branilka naslova v tej disciplini, Italijanka Dorothea Wierer. Na koncu je Wiererjeva pristala na nehvaležnem četrtem mestu.

Tiril Eckhoff letos uživa na Pokljuki

Norvežanka, ki je pred tem zgrešila dvakrat, je v četrtem krogu pobegnila v teku in na zadnjem streljanju pokrila vseh pet tarč, s čimer se je še tretjič na Pokljuki okitila z zlato kolajno. "Danes je bila res kul dirka. Zelo zabavna. Prvo streljanje je bilo sicer malce zahtevno, veter je bil nepredvidljiv, nato pa je steklo," se je spet smejalo odlični Eckhoffovi, ki je na Pokljuki povsem zasenčila svojo reprezentančno kolegico Roeiselandovo.

Z devetega mesta po sprintu je na drugo po le eni strelski napaki in odličnem teku napredovala Hauserjeva, ki je v zadnjem krogu prehitela Francozinjo. Z avstrijsko zasedbo ima še srebro iz mešane štafete.

"To je naravnost neverjetno!"

Hauserjeva je prišla do svoje prve kolajne v posamični konkurenci. "To je naravnost neverjetno! Pred prvenstvom sem poskušala ostati mirna, saj je zaradi mojih dosežkov v januarju kar precej ljudi od mene pričakovalo medalje. No, zdaj imam dve," je bila zadovoljna 27-letnica, malce presenečena nad svojim dosežkom: "Moj prvi strel na tekmi je šel mimo in to ni prav dober začetek. Nato je šlo bolje, še vedno pa sem bila na polovici dirke začudena, da sem še v boju za kolajno. Pa tudi v nadaljevanju mi ni bilo čisto jasno. Trenerji ob progi so me priganjali, mi vpili, naj zdržim, naj se borim, sama pa sem se spraševala, za katero mesto pa se sploh borim. Šele v cilju mi je postalo jasno." 

Chevalier-Bouchetova je po drugem mestu na sprintu z bronom prav tako osvojila drugo kolajno na tem SP.

Slovenk po slabšem sobotnem nastopu v sprintu ni bilo na startu. V ponedeljek bo na Pokljuki prost dan, v torek in sredo pa bosta na vrsti obe posamični tekmi. Ženske se bodo v torek pomerile na 15 km, moški pa dan kasneje na 20 km.

Tiril Eckhoff - Pokljuka 2021
Sportal Kaj je motiviralo norveško šampionko? Pokljuka!
Pokljuka Tiril Eckhoff
Sportal Norveška veselica na Pokljuki, Slovenke ostale brez zasledovalne tekme
Jakov Fak
Sportal Francoz ubranil naslov, Fak se po veliki smoli ni pobral

SP v biatlonu, zasledovalna tekma (Ž)

 
Ne spreglejte