Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 1. 2014,
19.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 1. 2014, 19.33

8 let, 3 mesece

Avstrijski skakalni trener Pointner v slogu Srečka Katanca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Veliko presenečenje novoletne skakalne turneje je brez kančka dvoma Thomas Diethart. V njegovi senci je tudi veliki Gregor Schlierenzauer. Bo zdržal velik pritisk, ki ga bo čutil na domačih tleh?

Thomas Diethart je debitiral v svetovnem pokalu leta 2011 na novoletni turneji v Innsbrucku, kjer je bil 28. Tisto leto je nastopil še v Bischofshofnu (40.), nato pa dve sezoni čakal na novo priložnost. Prek celinskega pokala si je priboril vstopnico. Na Norveškem (Rena) je bil pred vnovičnim vstopom v svetovni pokal dvakrat šesti – Jernej Damjan je tam zmagal in bil drugi. Zablestel je že v Engelbergu, kjer je bil četrti in šesti.

Kako se njegova pot razvija na novoletni turneji, dobro veste. Po zmagi v Ga-Pa in tretjem mestu v Oberstdorfu je zdaj celo na prvem mestu v skupni razvrstitvi prestižne turneje. Čeprav so Avstrijci največ stavili na Gregorja Schlierenzauerja (na sedmem mestu zaostaja za skoraj petdeset točk), imajo zdaj v njem aduta, kakor tudi Thomasu Morgensternu (drugo mesto), ki se je po grdem padcu v Titisee-Neustadtu vrnil na turnejo in zablestel na prvih postojankah.

Da je Diethart – pred sezono je bil član B-ekipe, v Garmisch-Partenkirchnu pa je nastopil šele na šesti tekmi svetovnega pokala – ob zmagi vrhunsko opravil skoka, smo lahko videli po gesti trenerja A-reprezentance. Alexander Pointner je namreč snel kapo po veliki zmagi 22-letnika , ki je postal tako 26. Avstrijec z zmago v svetovnem pokalu.

Ne spreglejte