SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstrijci o Prevcu: Večno drugi ima zmagovalni gen

0

termometer

 | Foto:
S takšnim naslovom so pospremili sobotni članek v spletnem časopisu Salzburger Nachrichten, v njem pa ima osrednjo vlogo slovenski skakalec Peter Prevc in ne kdo iz avstrijskega tabora.

Nad predstavami Petra Prevca so navdušeni vsi ljubitelji skokov. Trenutno je najbolj vroč tekmovalec v karavani smučarskih skokov. Vodilni je v svetovnem pokalu in tudi v razvrstitvi novoletne turneje.

Pred najbližjim Severinom Freundom ima 8,6 točke prednosti, do konca turneje pa ju ločita še dve postojanki. "Slovenski skakalec Peter Prevc je v skakalnem svetu označen kot večno drugi (ob tem so našteli, da še ni osvojil zlate medalje, velikega kristalnega globusa in novoletne turneje, op. p.). V tej sezoni pa je pokazal zmagovalni gen," so zapisali v časopisu Salzburger Nachrichten, kjer ni bilo pravega prostora za avstrijske skakalce, ki se na novega leta dan v Garmisch-Partenkirchnu niso povsem izkazali, saj niso stopili na oder za zmagovalce.

"Nisem hotel biti kot favorit, vendar se zdaj tej vlogi ne morem več izmakniti," so Petrovo izjavo podali v avstrijskem časniku.

Njegovo novo predstavo bomo lahko videli v nedeljo na Bergislu v Innbrucku. Po sobotnih skokih za trening se je slovenski osrednji favorit v boju za krono turneje odločil, da bo izpustil kvalifikacije, v prvi seriji pa se bo tako pomeril z zmagovalcem kvalifikacij Michaelom Hayböckom.

Dobre skoke je v Innsbrucku pokazal tudi njegov največji tekmec Severin Freund, ki pravi, da na turneji še ni rekel zadnje besede. Njuni dobri skoki in majhna točkovna razlika pa so dobra reklama za nov nedeljski spektakel na legendarnem Bergislu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin