Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
23. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Natisni članek

Ana Drev svetovni pokal Viktoria Rebensburg Anna Fenninger Anna Veith

Sreda, 23. 11. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Nekdanja prva smučarska dama še daleč od tekmovalne vrnitve

Anna Veith se ne bo vrnila pred božičem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Velika tekmovalna vrnitev dvakratne zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala v alpskem smučanju Anne Veith, ki si je še kot Anna Fenninger pred trinajstimi meseci poškodovala koleno, se vztrajno zamika.

Anna Veith: vrnitev na Semmeringu ali Zlati lisici v Mariboru? | Foto: Sportida Anna Veith: vrnitev na Semmeringu ali Zlati lisici v Mariboru? Foto: Sportida

Potem ko se je v zadnjih tednih znova posvetila izključno kondicijskim pripravam, se je najbolj priljubljena avstrijska smučarka Anna Veith vendarle vrnila na smuči. A ko je po treningu v Reiteralmu stopila pred kamero državne televizije, so se upi na skorajšnjo tekmovalno vrnitev razblinili kot milni mehurček.

"Vesela sem, da znova smučam. A do vrnitve je še zelo dolga pot. Potrebujem pravo stabilnost," je za ÖRF dejala 27-letna solnograška šampionka, ki se pred božičem ne namerava pojaviti na tekmi svetovnega pokala. "Konec decembra ali v začetku januarja? Ne vem. Ko bo čas," pravi dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala in zadnja velika tekmica Tine Maze.

Cilj smučarke, ki si je 21. 10. 2015 ob padcu v Söldnu potrgala kolenske vezi in poškodovala meniskus, je predvsem uspešen nastop na februarskem svetovnem prvenstvu v St. Moritzu. Tam bo tudi v vlogi branilke naslova superveleslalomske in veleslalomske prvakinje.

Viktoria Rebensburg na poti v Killington
Precej šibkejša pa je bila poškodba kolena nemške veleslalomistke Viktorie Rebensburg, ki jo je skupila 1. oktobra in zaradi tega izpustila uvodno preizkušnjo nove sezone v Söldnu. Tekmovalno vrnitev napoveduje že v soboto, ko bo drugi veleslalom gostil Killingon (prva vožnja ob 15.30, druga vožnja ob 18.30). Slovenske barve bodo tam branile Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar in Ana Bucik. Na nedeljskem slalomu pa se bo zadnji pridružila še Maruša Ferk.
Ne spreglejte