Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
22.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2012, 22.32

8 let

Američanki zmagali, Višnarjeva in Fabjanova 6.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi ekipni sprint sezone svetovnega pokala v smučarskem teku v Quebecu je na oder za zmagovalce postavil Američanki, Nemki in Norvežanki. Katja Višnar in Vesna Fabjan sta zasedli šesto mesto.

Naveza Višnar - Fabjan se je v finale sicer uvrstila z drugim časom polfinala. Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek sta obstali v polfinalu in končali kot 12.

Višnarjeva in Fabjanova sta v finalni vožnji tekli na 4. in 5. mestu v vodilni skupini. V zadnji predaji je padec švedske tekmovalke tik pred Višnarjevo za slovensko tekačico pomenil izgubo hitrosti in stika z vodilno skupino. Fabjanova je nato pritisnila na plin ter v cilj pritekla na šestem mestu. Zmagali sta Jessica Diggins in Kikkan Randall.

"V polfinalu sva bili takoj za Američankama, v finalu sva startali iz tretjega mesta, potem je v zadnji predaji Švedinja padla tik pred Katjo, tako da je slednja izgubila hitrost in priključek z najboljšimi. Šla sem na vse ali nič, uspelo mi je ujeti in prehiteti Rusinjo pred sabo in priti v cilj na šestem mestu. Izpolnili sva normo za olimpijske igre, kar je bil tudi cilj. Proga je bila mehka, udiralo se je do vrha čevljev. Z današnjo tekmo smo dobro testirali progo za jutrišnji posamični sprint, ki je nekaj posebnega, saj je na progi manjši skok. Zaradi tega so se že pritožili Skandinavci, sama pa bi si želela, da skok ostane oziroma ga lahko tudi še povečajo," je po tekmi povedala Fabjanova.

"Zadovoljni smo. Švedinja je sicer padla pred Katjo, ki se je morala skoraj ustaviti in je nato izgubila hitrost in stik s skupino. Vesna in Katja sta močni, mogoče je bila predzadnja predaja nekoliko slabša. Po dveh letih smo spet med najboljšo šesterico v ekipnem sprintu," je bil zadovoljen glavni trener Marko Gracer.

V soboto bo v večernih urah po slovenskem času na sporedu še posamični sprint v prosti tehniki.

Ne spreglejte